Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jakej operátor je nejlepší volba?

Tak me tam uplne nejlip vychazi Odorik a to je overenej operator a urcite neni neznamej, presne naopak. Ze ty ho neznas, to je tvuj problem.

Presto ale ti Odorik urcite nedoporucuju, respektive zauvazuj o nem jako o VOIP operatorovi, je to fakt vyhodne. Poridis predplacenku od Mobil.cz v trafice, preneses cislo a volani na cestach uskutecnujes pres Mobil.cz za 2.20Kc/min. a volani z domova uskutecnujes pres wifi pres Odorika za 0,60Kc/min. Pro mene volajici je to dle meho nazoru idealni.

Proc ne Odorik jako operator na GSM?
Protoze to pro malo volajiciho neni vyhodne, staci se podivat na cenik na jeho webu a ne na nejakou pitomou srovnavaci kalkulacku. Krome ceny za hovor, je tam denni poplatek, je tam zaloha za SIM slozena u operatora a je tam cena za prenos cisla. To se proste nevyplati.

Jinak ale za tohle nemuze Odorik, takto jsou nastavene podminky temer pro vsechny, takze i u jinych to bude podobne. Proc to neni u Mobil.cz je zrejme, nebot to neni opravdovy virtualni operator, ale brand znacka T-Mobilu. Nase velka trojice ma domluvu, ze cisla se mezi nimi prenasi zdarma a plati to i pro brand znacky typu Mobil.cz, Kaktus, Bleskmobil. Ale tato dohoda se nevztahuje na bezne virtualni operatory, take je logicke, ze musi byt drazsi a teda se volani s nimi vyplati jen tem lidem, kteri volaji vic a ty vstupni naklady se rozplynou v celkove cene, jenze temto lidem operatori obvykle nevahaji nabidnout vyhodnejsi volani, takze se jim prestup jinam vetsinou nevyplati.

Toto jsou take duvody, proc je tolik SIM karet stale u velke trojky operatoru a jejich brand znacek a virtualove casto operuji ze stovkama az nekolika tisicovkama SIM karet.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny