Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem throttling gpu

Mám podivný problém na ultrabooku Dell:(odhaduji 2 příčiny: buď je zkriplený power management systému pokud se notebook nabíjí a nebo se to podělá, když Spustím Dell power manager a spustím tam nvyberu tam nějaký profil v Thermal management, je jedno který z těch čtyrech), dokonce jsem zkoušel i vytáhnout a zapojit napájecí kabel, ale nepomáhá to, případně změnit profil.
Děje se to, že grafická karta HD 4400 má stále frekvenci 200MHz, jakoby zamrzlou, jako by se neodpíchne podle zátěže, Při této frekvenci je téměř vše pomalé. Avšak několikrát se povedlo zázračně grafiku vymanit z tohoto záseku frekvence (vyběhla na 600 nebo 950), ale nevím jak.

Avšak spotřeba procesoru nijak limitovaná není, spustím li tam něco náročného na procesor, systém přejde z 1.2GHz na 2.7 (což je začátek turba, ale turbo končí na 3.3 v defaultním stavu tohoto procesoru, nemá smysl rozebírat, že jde zvýšit i na 3.7, při to je n), to je další podivnost, že normálně procesor boostuje na ty 3.3 a ne na 2.7.
No a vprogramu ThrottleStop Stále svítí radiobutton TDP throttle (nezávisle na spotřebě, ať je to 15W při zátěži nebo 0.5W v klidu) a nezávisle na skutečném nastvení TDP limitu ,který je např. 22W.

Kde by mohl být problém?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny