Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook do 10 000 Kč

Zdravím vás,

potřebuji co nejrychleji sehnat v rámci možností "nejlepší" noťas do 10 000 Kč. Samozřejmě to nebude na hry, ani nic podobného. Pouze na základní kancelářskou a domácí práci (noťas pro babi) :-)
Brouzdání po netu, pouštění videí, filmy, práci s office.
Vím, že ta základní kategorie notebooků do 10 000 není žádná sláva, ale jak říkám, bude sloužit pro ty nejobyčejnější práce a jde mi jen o to, abych z této kategorie a při této cenové relaci i tak vybral to nejlepší z toho, co je momentálně v nabídce.
Dle mého v podstatě ani není z čeho moc vybírat, protože v této cenové kategorii jsou vnitřnosti noťasu vesměs podobné. Největší rozdíly vidím v tom, zda to bude "2 jádro" či "4 jádro".

1) I kdyby to bylo "2 jádro", zeptám se.. Bude to o tak strašně horší, než "4 jádro"? Pozná se to nějak zásadně při té základní práci s noťasem?

2) Procesory jsou většinou (Intel Pentium, Intel Celeron.. sem tam by se našel i nějaký AMD). Nevím, co je lepší? Nebo je to zanedbatelné?

3) Dokonce se nechá najít i lepší GPU než Intel HD Graphics, ale opět se zeptám, má to nějaký smysl a pozná se to nějak, když to nebude sloužit pro hry?

Mě osobně se nejvíce zamlouvá tento:
https://www.alza.cz/asus-x751ma-ty221h-bily-d23024 46.htm
Jaký na něj máte názor?

V podstatě mi jde o to, abyste mi házeli příklady toho nejlepšího, po čem byste v této cenové kategorii sáhli vy.
Předem moc díky za všechny návrhy :-)
Změna kategorie, původně: PC sestavy (karel)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny