Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook do 10 000 Kč (2)

Omlouvám se za založení další diskuze. Dnes jsem tu sice již jednu zakládal a po všech vašich názorech jsem dospěl k určitému závěru. Ale když jsem se ptal na poslední, pro mě docela důležitou otázku k posouzení - ta již zůstala bez odpovědi. A má diskuze už je mezi všemi někde ta tam. Jelikož je to pro mě opravdu velice důležité, proto jsem měl potřebu založit diskuzi novou a jedná se mi čistě o jednu věc.

Potřebuji noťas do 10 000 Kč. Byl mi zde předložen i tento článek:
http://notebookblog.cz/technika/navody/pozor-pri-v yberu-levneho-notebooku-nebezpeci-procesoru-celero n-a-pentium-n/
Ze kterého jsem tedy usoudil, že není asi moc dobré (co se týče procesorů) vybírat mezi Intel Pentium a Intel Celeron. Takže jsem se snažil zabruslit trochu jinam a vybrat "lepší" alternativu. Stejně jako mi bylo naznačováno, že "4 jádro" je vždy lepší než "2 jádro" a při práci by se to mohlo opravdu projevit.
Také mi zde bylo naznačováno, že SSD je velká výhoda a přispěje to celkovému "výkonu" počítače.
A jak jsem se již zmiňoval, GPU pro mě sice není až tak důležitá, ale přece jen.. když v té cenové relaci lze sáhnout po něčem jiném a lepším, než je Intel HD Graphics, tak proč to nevzít.

Po zvážení tohoto všeho jsem našel jeden jediný notebook, který by měl splňovat všechny vaše výše zmíněné rady. A proto se ptám. Je tento notebook tedy ta nejlepší volba do 10 000 Kč?

https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-g50-45-black-d2 173247.htm
CPU: AMD Quad Core A8-6410, 2GHz
GPU: AMD Radeon R5 M230
+ má SSHD

Vřele děkuji za všechny odpovědi! :-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny