Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows 10: Jak postupovat v této situaci?

Před časem mi v liště naskočila ikonka na objednání upgradu Win 10. Mám OEM sedmičky Home Premium x64. V případě, že pak přejdu na desítky, bude možné se vrátit zpět na původní verzi v případě, že se mi desítky z nějakého důvodu nezalíbí? Mám na disku skrytý oddíl s bitovou kopii sedmiček pro případ obnovení a nevím, jaký vliv na to upgrade bude mít.

Předmět Autor Datum
• Bitovou koipii ti to neovlivní, muzes spet preinstalovat windows 7.
CoCoChanel 16.07.2015 16:23
CoCoChanel
Děkuji :-)
Layoutman 16.07.2015 16:36
Layoutman
Sem teplej.. Přehřeje se mi počítač acer aspire tc 220? :O
pe-tr 16.07.2015 16:43
pe-tr
Moze to prepisat bootoddiel resp. BCD zaznamy a potom recovery nemusi fungovat (zavisi jak presne to…
MM.. 16.07.2015 16:59
MM..
BTW a aj ked sa tu viaceri vyssie smeju tak Win instalator moze prepisat aj nieco v recoveri oddieli… poslední
MM.. 16.07.2015 17:07
MM..

Moze to prepisat bootoddiel resp. BCD zaznamy a potom recovery nemusi fungovat (zavisi jak presne to vyrobca urobil). Radsej si najprv to recovey odzalohuj na USB stick, vacsinou na to je vo W8 kdesi v nastaveniach moznost (ked sa to tam pyta ci zrusit recovery oddiel tak to nezaskrtavaj, nechaj si recovery aj na disku). Z toho USB sticku recovery pojde vzdy.

P.S. mozno to neni v nastaveniach W8 ale kdesi v recovery manager programe od vyrobcu (videl som to u aceru, neviem zhlavy kde)

BTW a aj ked sa tu viaceri vyssie smeju tak Win instalator moze prepisat aj nieco v recoveri oddieli, napr. ja ked som cez original W8 bing nainstalil normalny W8 stiahnuty z MS, tak mi den dementny instaltor prepisal jeden subor v recoveri oddieli (u UEFI oddielov je recovery oddiel jednoznacne identifikovatelny podla GUID takze instalator vedel co robi) a recovery nazad na bing potom neslo, musel som to velmi pracne rucne editovat nazad. Takze odpoved je MS instaler je dnes uz tak agresivny ze moze posahat cokolvek, preto si recovery radsej odzalohuj predtym.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru