Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nebootuje podle pořadí po výměně hdd za ssd

ahoj , vyměnil jsem hdd v noteboku asuspro b23e za ssd samsung evo 120gb,nainstaloval z externího dvd znovu windows7 ,ale po zapnutí se nespustí windows , v kruhu se tam objevuje nápis asus ,potom zabliká kurzor , potom verze firmwaru ME , potom zase nápis Asus....
Jediné jak spustím windows je mačkání ESC , potom se na červené obrazovce objeví 8 možností jak spustit windows , a když zvolím "Windows without loader" , win se krásně spustí a vše funguje .
BOOT -zkusil jsem zapnout i vypnout uefi boot , změnit pořadí bootování , vymazat boot option ,defaultní nastavení bootu , vypnout disabled boot option 2 a 3 ,asi vše co šlo a přesto nebootuje z ssd .
Boot mé SSD samsung vidí , je tam uvedeno a pořadí lze měnit , ale jakoby pořadí změním , uložím změny , a nic se neděje .Není to tím , že před tím tam byl hdd , a teď je tam ssd? aktualizoval jsem bios na nejnovější, a žádná změna .
Nemá někdo nějaký nápad? Díky.

Předmět Autor Datum
v biosu zakaž podporu intel me. co tam máš přesně za windows? je tam malý 100mb boot oddíl? je aktiv…
lední brtník 18.07.2015 16:58
lední brtník
nejdříve jsem nainstaloval windows7 professional 64bit , tedˇ w7 home edition 64 bit , chová se to s…
origami 18.07.2015 17:28
origami
Ještě - dělá to jen se SSD , když tam vrátím HDD bootuje normálně. Nemůže to být třeba tím, že když…
origami 19.07.2015 13:43
origami
a nechci naklonovat chyby. tu je asi zakopaný bill. místo klonování disku jsi ho buď podivně zkopír…
lední brtník 19.07.2015 15:28
lední brtník
:-) Děkuji rádci Lední brtník ,vyřešeno , funguje , bootuje , sláva Ti , ještě jednou díky !!! poslední
origami 19.07.2015 16:32
origami

nejdříve jsem nainstaloval windows7 professional 64bit , tedˇ w7 home edition 64 bit , chová se to stejně.
Ve kterém biosu mám ME zakázat? Když zmáčknu ctrl+p , dostanu se do "management engine bios extension" od intel , kde jsou možnosti: fw update settings , set PRC (to je asi datum čas nastavení) ,power control - které se dělí na :ME ON in Host sleep states , a na Idle timeout.

V Biosu Asus jsou možnosti zakázat:Asus hdd protect ,internal poiting device ,wake on lid open ,intel virtualization technology ,intel AES-NI ,legacy usb support . Potom je tam Intel AT configurates které se dá rozkliknout na :Intel (R)AT-možnost vyp a zap , a Enter Intel(R) AT suspend mode - zase možnost vyp zap.
Ještě je tam sata configuration kde jsem přepínal sata mode z AHCI na IDE , ale nic se nedělo , nechaljsem původní AHCI .
Ten 100Mb oddíl mám hledat ve :C - windows -boot -efi ? (jsem laik , těch složek je tam hodně).

Ještě - dělá to jen se SSD , když tam vrátím HDD bootuje normálně. Nemůže to být třeba tím, že když se klonuje z hdd na ssd , tak se musí hdd dát ven a prázdné ssd dovnitř , jinak se to prý chová jako mně.Nebo při klonování disků je tam zatržítko " optimize for SSD ", možná se s tím ssd před instalací má něco udělat.
Já jsem neklonoval proto , že původní hdd je asi vadný - po několika minutách vždy modrá smrt , nenainstaluji ani aktualizace ani oprava systému windows , vždy to spadne a restartuje , a nechci naklonovat chyby.

a nechci naklonovat chyby.

tu je asi zakopaný bill. místo klonování disku jsi ho buď podivně zkopíroval, nebo nainstaloval, ale zavaděč směruje start windows na jiný disk nebo úplně chybí.
100mb samostatný oddíl vidíš ve správě disků (diskmgmt.msc) - po tvých dvou přeinstalacích se nemusí používat (oddíl není aktivní), místo něj se může volat jen adresář=složka c:\boot

nabootovat z instalačního dvd, zvolit: opravit PC, řešení, příkazový řádek:
cd \boot
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /scanos
bootrec /rebuildbcd
exit

watch

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru