Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Prosím o kontrolu hodnot.

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o kontrolu hodnot (zejména teplot). Grafickou kartu to ukazuje 290x, ale je to 390x. Trošku mne zaráží například chassis (1,2 a 3), které se teda moc netočí ani v maximu. Dva z toho jsou Noctua větráky, které by měly foukat o dost víc. Takže asi v návaznosti na kontrolu těch hodnot prosím o pomoc, jak nastavit větrákům ve skříni větší "foukání". Beztak je přehluší větrák na grafice, který už při 80% foukání je slyšet, takže si na nějakou low-noise sestavu nehraji :D. Jinak jsou to screeny po cca 20 minutách v Heaven Benchmarku. 3a5df222 Děkuji mnohokrát za rady, připomínka a vše ostatní :).

Předmět Autor Datum
"který už při 80% foukání je slyšet" oprava, je slyšet už při 70% jsem chtěl napsat, při 80% už začí…
JackT 20.07.2015 11:06
JackT
Neviem, co chces kontrolovat, teploty mi pridu v pohode. Vetraky v case su vacsinou nizkootackove a…
fleg 20.07.2015 12:30
fleg
No to právě jsem nevěděl, jestli je to vše v pořádku nebo ne. Proto jsem se ptal. Psal jsem, že mám…
JackT 20.07.2015 12:51
JackT
Case ventilatory nemaju chladit oni len pdoporuju wind tunel, ktory moze byt aj pasivny, takze necak…
fleg 20.07.2015 13:05
fleg
Jasný, no já právě mám tu 390x od MSI :), ono to není tak zlé a rozhodně nečekám rapidní shození tep… poslední
JackT 20.07.2015 13:48
JackT

"který už při 80% foukání je slyšet" oprava, je slyšet už při 70% jsem chtěl napsat, při 80% už začíná vrtulník :D, takže těm ostatním větrákům bych klidně nastavil o dost větší "foukání" a beztak bych o nich ani nevěděl.

No to právě jsem nevěděl, jestli je to vše v pořádku nebo ne. Proto jsem se ptal. Psal jsem, že mám dvě noctuy a ty jsou PWM nebo jak, takže by měla být možnost to regulovat právě, proto se ptám, zda těch cca 800 otáček při max není málo :/. A deska není neznámá, však i v HWinfo na těch screenech, co jsem poskytl je jasně psané MSI Z97 Gaming 3.

Case ventilatory nemaju chladit oni len pdoporuju wind tunel, ktory moze byt aj pasivny, takze necakaj, ze zvysenim otacok by doslo k nejakemu rapidnemu poklesu teplot.
To, ze defaultne vetraky na grafikach hucia je vseobecne pravidlo (cest vynimkam), takze sa to riesi potom vymenou chladica na grafike. Ja som mal rad celkom MSI s ich FROZR seriami, ktore boli podla mna defaultne menej hlucne ako mali konkurencne grafiky.
Ale je pravda, ze hernu scenu uz moc nesledujem, posledne herne pc som robil minuly rok, takze mozno je aj nieco nove.

Jasný, no já právě mám tu 390x od MSI :), ono to není tak zlé a rozhodně nečekám rapidní shození teplot zvýšením rychlosti ventilátorů, spíš mi přijde zbytečné aby si větráčky hráli na tichou poštu, když stejně ta karta prostě slyšet je :D. Ale jo, asi to nechám teda být, snad je vše v pořádku. Děkuji :).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru