Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook na střední školu - Programování

Ahoj, jelikož v září nastupuji na elektrotechnickou školu, konkrétně obor programování, potřeboval bych notebook. Avšak maximálně do 10000,- Kč.
Jediný problém je, že většina notebooků pod touto hranicí má pouze Intel HD Graphics. Notebook nepotřebuji ke hraní, na to mám PC, ale potřebuji ho k programování a vytváření aplikací, v budoucnosti i náročnějších, tak nevím, jestli mi tato grafika bude stačit. Jinak dále: min. 4GB RAM, 500GB - 1TB HDD, CPU - Intel(čtyřjádro nebo vyšší) 15,6", HD rozlišení, WiFi(!), BT

Předem děkuji za Vaše návrhy :-)

Hezký den.

Předmět Autor Datum
Na programovani a vytvareni i narocnych aplikaci (pokud se nejedna primo o vytvareni grafiky) ti sta…
gilhad 27.07.2015 12:19
gilhad
Děkuji za odpověď, ale grafiku plánuji vytvářet také -> Photoshop, Blender + později práce i s Unity…
Tex 27.07.2015 12:44
Tex
Pokud uz predem znas naroky na grafiku, tak jsi to mel uvest v tom dotazu :) Pokud s ni budes praco…
gilhad 27.07.2015 13:42
gilhad
Omlouvám se, zapomněl jsem na to. "Velké" věci zatím neplánuji na něm vytvářet. Jde hlavně o to, je… poslední
Tex 27.07.2015 14:15
Tex

Na programovani a vytvareni i narocnych aplikaci (pokud se nejedna primo o vytvareni grafiky) ti staci prakticky jakakoli graficka karta, i integrovana. Docela se hodi vetsi monitor s vetsim rozlisenim, protoze se ti na obrazovku vejde vic textu. Stejne tak klavesnice a mys, protoze psat toho vic na notebooku neni tak pohodlne, jako na normalni klavesnici.

Pokud uz predem znas naroky na grafiku, tak jsi to mel uvest v tom dotazu :)

Pokud s ni budes pracovat casto a velke veci, tak ti musi poradit nekdo jiny, kdo takoveto nastroje pouziva pravidelne, pokud to bude jen obcas a jen par mensich doplnku (co ja vim, ikony, logo a doladeni prostredi), tak me gimp celkem obstojne chodi i na netbooku s integrovanou kartou a parkrat do mesice tam v nem neco malo upravit neni problem, urcite ne takovy, aby mi stalo za to si kvuli tomu porizovat vykonejsi NB (penize nejsou muj problem, ale spis vaha a zajety styl prace).

Omlouvám se, zapomněl jsem na to.

"Velké" věci zatím neplánuji na něm vytvářet. Jde hlavně o to, jestli bych na této grafice mohl používat Photoshop, se kterým již několik let pracuji a alespoň částečně Blender(ale není to podmínka! Hlavně Photoshop)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru