Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OS nereaguje na myš jak by měl

Zdravím,

pokusím se ve stručnosti popsat svůj problém:

Notebook HP EliteBook 8530w jsem si domů přinesl repasovaný na začátku roku a hned jsem nahradil WinXP za Win7. Asi měsíc fungoval normálně, pak začaly trable:

Po startu nešla nakliknout lišta ani tlačítko start (dalo se otevřít jen klávesou)- prostě na kliknutí nereagovaly ani se při najetí položky panelu rychlého spuštění nezvýraznily. To šlo opravit pomocí CTRL-ALT-DEL, kde jsem v otevřené nabídce ani nemusel nic zvolit, stačilo jen pomocí tlačítka storno zase zavřít (tlačítko ovšem reagovalo až na druhý klik). Tímhle postupem ovšem nešlo spravit chování prohlížeče Chrome (po kliknutí na záložku se místo otevření zavřela, tlačítko zpět otevřelo příslušnou stránku na nové záložce, tlačítko možnosti nereagovalo, dostat se tam šlo jen klávesovou zkratkou).

Těšil jsem se na Win10, že bude po problému, ale jsem na tom stejně. Tedy lišta a tlačítko start fungují, pro změnu ale nemůžu rozkliknout položky nabídky start. Chrome se chová stejně jako ve Win7, jediný prohlížeč který víceméně funguje je IE, tam nejede jenom boční posuvník.

Na obou OS jsem samozřejmě zkoušel reinstal ovladačů (ze stránky výrobce) a scan na havět (přes mbam), ozkoušel jsem i standartní myš a systém se chová stejně, takže touchpadem to není. Ve Win7 nepomohla ani čistá reinstalace OS. Správce zařízení žádný konflikt ani chybějící ovladače nehlásí.

Při pátrání na netu jsem narazil na tohle vlákno http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=13&t=98379&si d=4bdb58a148669e0aaf1755177a9704d5&start=15 kde pán řeší to samé ale na WinXP, vyřešily to ovladače zařízení MicrosoftKernel související se zvukem, které ale ve správci zařízení ani nemám, když jsem je chtěl zkušebně nainstalovat, nenašel jsem je.

Máte někdo nějaký nápad?

Děkuji


EDIT: v nouzovém režimu jsem na tom stejně

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny