Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 10, nastavení kachličkového startu

Na 6 let starém (málo používaném) NB jsem to nakonec riskl, kupodivu (protože na webu Asus nejsou ovladače) vše funguje. Trochu jsem to poupravoval podle sebe a tápu nad kachličkama ve Startu (W8 jsem nikdy pod rukama neměl).

1. Lze mít v té startovací nabídce více "živých" dlaždic? Třeba počasí; nastavil jsem si podle okresního města, ale rád bych měl po ruce počasí ještě na jiném místě.

2. Dlaždice "zprávy", nastavení českých reálií neumožňuje. Nikomu nebo jen mně? ;-)

3. Kde vzít případné další živé dlaždice?

---pár postřehů---
Nelíbí se mi schizofrennost layoutu. Něco je klasické desktopové, něco vypadá jak na tabletu. Co mě ale překvapilo, je relativní svižnost toho NB. Na potřeby cestování (internet, skype, nějaká multimédia) naprosto dostačující. Dokonce se mi podařilo ze Store tam dostat Minecraft pro W10 (zadarmo, jako vlastníku klasického MC).

Předmět Autor Datum
Ja som sa par dni hral s dlazdicami a potom som zistil ze to je strasna hovadina. tie hovadiny sa fu…
MM.. 03.08.2015 18:50
MM..
Dej si tam W7 a budeš spokojenej....
Venca666 03.08.2015 18:58
Venca666
platis? :)
MM.. 03.08.2015 19:04
MM..
Este k tomu dotazu - mozes si tam dat dlaazdice jake chces, moze ich tam byt zivych aj 100. Cez prav…
MM.. 03.08.2015 19:06
MM..
já vím...
Venca666 03.08.2015 19:17
Venca666
ad 1.: Ano, nabídku Start můžeš tažením myši za její okraje zvětšit, pro dotykové displeje se dá dok… poslední
touchwood 03.08.2015 19:41
touchwood

Ja som sa par dni hral s dlazdicami a potom som zistil ze to je strasna hovadina. tie hovadiny sa furt snazia pripajat na net, a napr. ak otvoris pdf v kachlickovej citacke tak sa potom neda to pdf zmazat aj ked zatvoris citacku lebo debilne kachlickoprogramy sa nedaju ukoncit (ked ho zavres tak ostane bezat az po restart), ked chces zmazat pdf tak musis spustit citacku, cez pravy klik komplikovane zavret to pdf, zavret citacku, zmazat pdf. Ale RAM ta citacka zere potom furt az po restart.
Dosiel som k zaveru ze to je nepouzitelne a vsetky kachlickove debility som odisntaloval :-)
P.S. navyse je to dost debilne ze si nemozes dat 2 okna vedla seba napr. pdf v jednom okne a vedla toho iny program, ked som mal kachlickosracku tak to bol furt fullscreen. Velmi obmedzujuce.
P.S.2. a boot mam nastaveny rovno na plochu. Da sa v pravy klik na listu/start - vlastnosti kdesi

Este k tomu dotazu - mozes si tam dat dlaazdice jake chces, moze ich tam byt zivych aj 100. Cez pravy klik sa daju odopnut, a akekolvek ine z kompletnej programovej ponuky (z tej spodnej obrazovky) pripnut. Zive byvaju len ked nastavis full velkost. Vacsina zivych ale zobrazuje asi len nejake reklamne hovadiny. Skus si vsetky zvacsit na max velkost a uvidis ktore su zive. Ale obsah nic zaujimave, len to tam animuje somariny.

ad 1.: Ano, nabídku Start můžeš tažením myši za její okraje zvětšit, pro dotykové displeje se dá dokonce vrátit zpět celoobrazovkový režim.

ad 2.: Pokud tam nejsou české zprávy, jistě bude v Store jiná aplikace, namátkou jsem našel Novinky (zdarma) a iDnes (35Kč)

ad 3.: ve Store, musíš si pro něj vytvořit Win účet (ten lze nastavit pro použití jen v rámci Store, není třeba konvertovat samotný lokální účet na online verzi)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru