Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vadný SSD nebo notebook?

Zdravím, mám problém se stávajícím SSD (nebo alespoň doufám, že s SSD) a to ten, že je-li notebook (HP Probook 6560b) zahřátý a vypnu jej, nejde pak cca 20 minut spustit. Tím myslím, že nenajde SSD (Crucial m4 128GB) a hlásí, že boot device was not found. Po chvíli je vše zase ok.

Říkal jsem si, že vyzkouším nový SSD a koupil jsem na Amazonu Samsung Evo 850 250GB a stáhl W10, že to zkusím rovnou na nich. Jenže po instalaci disku, veškeré operace na něm trvají hrozně dlouho. Jenom po stisku spuštění nb svítí dioda přístupu na disk a nevím, co se vlastně děje. Při spuštění průvodce instalace W10 taky všude čekám (pár minut). Jakmile se dostanu na výběr disku a oddílu, mám dole v okně hlášku:
Windows cannot be installed to this disk. This computer's hardware may not support booting to this disk. Ensure that the disk's controller is enabled in the computer's BIOS menu.

SATA mód mám na AHCI a UEFI mám vypnutý. Dále jsem našel na netu s tímto problémem vysvětlení, že disk je nastavený na GPT a ne na MBR. Na MBR se to dá údajně převést diskpartem z instalačního DVD W10. Po spuštění diskpartu se má zvolený disk nejdříve vycleanovat, to dopadne takto. Pokud clean přeskočím a rovnou spustím "convert mbr", tak to proběhne v pořádku, nicméně na situaci to vůbec nic nezmění, pořád stejná chyba.

Psal jsem na Amazon, co je s diskem špatně a poslali mi nový s tím, že ho údajně "připraví" pro instalaci. Disk jsem teď vyzkoušel a chová se úplně stejně, takže už nevím, jestli to není náhodou nějak fakt chyba toho notebooku.

Nemáte nějaké nápady, jak SSD rozjet?

Díky.

Předmět Autor Datum
Zkusit disk na jinem PC, je to blba rada, pokud jiny PC nemas, ale jak jinak to chces odhalit?
Redmarx N 05.08.2015 09:42
Redmarx N
Mám rámeček s externím HDD a když do něj toho Samsunga připojím, tak ho to normálně načte a dá se na… poslední
freez2 05.08.2015 09:53
freez2

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru