Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno ztrata win8

zijeme v zahranici, kamarad v rijnu zakoupil lap HP s win8.Jeho prit.ho nemohla pripojit na tisk.,tak ho v lednu zanesla k "vseumelum" a oni odebrali win8 a dali kopii win7,ktera po update zmizela.A ted mu za nnehorazne penize opet nabizi kkopii 7. Zmizely i naplepy win z lap.V obchode,kde byl zakoupen mu rekli,ze CD neexistuje a ze si ma koupit fungl win.Ma otazka zni, da se dohledat puvodni win8?Moc dekuji za odpoved

Předmět Autor Datum
.. a téhle hromadě nesmyslů má někdo věřit?
MKc 07.08.2015 09:17
MKc
Klíč je v biosu. Takže sehnat si od HP recovery media a nainstalovat.
cejna 07.08.2015 10:15
cejna
Nemusi jen recovery dvd staci jakakoliv originalni instalacka W8 (32/64bit) s verzi ktera byla puvod…
dennyB 07.08.2015 10:35
dennyB
Po jakom update zmizela? Windows sam od seba nemizne, ani po nejakom update. Ak tam povodne nebol W…
MM.. 07.08.2015 12:29
MM..
moc dekuji za odpvedi,nesmysly to nejsou,ale fakt.Bohuzel tu je(kde bydlime) jen banda "jak oblafnou…
anastazie 07.08.2015 18:44
anastazie
Sktečně nejlepší volbou je domluvit se přímo s HP a systém si naistalovat svépomocí. Člověk pak ví s…
.. 07.08.2015 18:50
..
Najlepsie riesenie je mackat tu spravnu klavesu po zapnuti, aby si videl ci tam neostal recovery odd…
MM.. 07.08.2015 18:53
MM..
Je dost zavádějící méně znalého člověka směřovat do pouhé instalace čistého OS (nutnost ruční doinst…
.. 07.08.2015 19:17
..
Je mne to trapne,ale asi nedokazi verohodne popsat.Lap jsem videla 10 min. a HP neznam.Nemuzu ani do…
anastazie 07.08.2015 20:19
anastazie
Aha. Ok to staci ako popis :) A uz sa to neda preskocit? (tlacitko dole ze ano ok a pust ma dalej) O…
MM.. 07.08.2015 20:51
MM..
dekuji, dohledala jsem konecne podle modelu,ze je tam OS Windows 8.1 (64 bits)
anastazie 07.08.2015 21:23
anastazie
Tak instalacne medium sa da vytvorit napr. tuto tymto http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows-8/c…
MM.. 07.08.2015 21:29
MM..
Neviem jake mas znalosti s instalaciou Win, vseobecne je mozne to preinstalit aj tak ze povodne data…
MM.. 07.08.2015 21:51
MM..
Dekuji moc za vyccerpavajici odpovedi,to uz bych mela zvladnout,pekny vecer poslední
anastazie 07.08.2015 22:41
anastazie

Po jakom update zmizela? Windows sam od seba nemizne, ani po nejakom update.

Ak tam povodne nebol W8 with bing, tak si mozes stiahnut W8 instalacku z microsoft stranky a nainstalit to tam a nasledne spravne ovladace z www.hp.com
Alebo najprv skusit klavesu pre recovery po zapnuti (HP ma F11 tusim alebo F9), mozno tam umelci nechali recovery oddiel.
P.S. a ked su vsetci v okoli uplne neschopni tak si mozes od HP supportu objednat recovery DVD.

Sktečně nejlepší volbou je domluvit se přímo s HP a systém si naistalovat svépomocí. Člověk pak ví s čím pracuje a není tam nic podstrčeného (když pominu vnucený bloatware - ke cti HP lze očekávat alespoň částečné možnosti výběru a ovlivnění volbou uživatele při doinstalaci OS, nikoli však křišťálově čistého OS pouze s ovladači).

Najlepsie riesenie je mackat tu spravnu klavesu po zapnuti, aby si videl ci tam neostal recovery oddiel (ak ostal tak to obnovi Win8 na vyrobny stav a nemusis nic viac robit).
Ked obnova nepojde, tak si pozret na krabici ci v tom bol "W8 with bing", ak ne tak mas instalacku W8 rovno na microsoft webe, zdarma.

P.S. a dobre by bolo popisat co presne jak "zmizelo", ptz urcite nic nezmizelo, a je treba najprv zistit co je skutocne problem. trebars to je uplne vadne (HDD zdochol apod).

Je dost zavádějící méně znalého člověka směřovat do pouhé instalace čistého OS (nutnost ruční doinstalace ovladačů do OS).

Pokud byl notebook z výroby dodán s OS, je třeba požádat HP o zaslání recovery DVD. Do týdne to má na stole. Toto zvládne i méně zkušený uživatel.

Je mne to trapne,ale asi nedokazi verohodne popsat.Lap jsem videla 10 min. a HP neznam.Nemuzu ani dohledat model a jaky se v tom prodava win.Kamarad je asi pablb,bo nema ani krabici (zacinam pochybovat proc pomaham).Do tovarniho nechce,nema zalohu.Je to model HP NOTE BOOKS 15-R120NE.Po zapnuti je vse v normalu (je jak po vycisteni jen s osob. daty),ale v systemu neni aktivovan win,pise "stali jste se obeti padelku".MOc dekuji za snahu,poslu ho k sipku -do HP :-)

Aha. Ok to staci ako popis :) A uz sa to neda preskocit? (tlacitko dole ze ano ok a pust ma dalej)
Ono by sa to este dalo prelomit ale je to komplikovane, zhlavy ani neviem jak presne. Ale nedrbal by som sa s prelamovanim, data si moze odzalohovat tak ze nabootuje akykolvek live linux napr. www.ubuntu.cz vypalit CD alebo na USB stick, nabootovat to, a v nom si data vykopiruje mimo notebook. Nasledne urobi recovery bud ta klavesa F11 ci F9 ci kolko po zapnuti, alebo ak to nejde tak potom si objednat recovery DVD od HP, ale asi za to budu chciet nejaky peniaz.
Alebo skusit stiahnut Win8 podla toho jaky tam bol, ono sa to da dohladat aj na google podla oznacenia notebooku ze s jakym W8 sa predaval. Ak nebol "with bing", tak sa da stiahnut od MS instalacka, vypalit alebo dat na USB stick, nabootovat a nainstalit, kluc si to vezme samo z BIOSu (ak to bude spravna instalacka - spravna edicia Win). Nasledne nainstalit ovladace z HP stranok, ked chces tak sa potom opytaj poradime presnejsie ze ktore, ak si precitas presny model na stitku kdesi zospodu

Neviem jake mas znalosti s instalaciou Win, vseobecne je mozne to preinstalit aj tak ze povodne data ostanu v .old, ale neni to nic pre laikov. Ak nemas skusenosti tak je lepsie stiahnut si ten linux napr. na CD alebo USB stick (navody su na ubuntu.cz v sekcii stahnout), nastartovat ten linux z toho CD alebo USB, odzalohovat data mimo notebook, a nasledne obnovit to na vyrobny stav (klavesa F9 ci F11, ak nepojde tak od HP objednat si recovery DVD)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru