Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chceli by ste router zdarma?

Nakonfigurovat a spravovat MT uz bezny uzivatel nezvladne, pretoze sa tam riesia uz veci na profesionalnej urovni. Na zvladnutie MT sa odporuca mat predosle znalosti z linuxovej administracie a absolvovat cca 10 skoleni, ktore organizuje pomerne vela firiem v CR aj v SR. Na MT bezi asi 50% sieti nezavislych ISP v CR/SR (moja tiez napriklad).
Takze preto MT, preto entry RB.
A co je na tom presvedcive? Spravne si pochopil, ze nejde o samotne zariadenie, ale o sluzbu nanho naviazanu. Pokial pouzivas ako branu MT viem na dialku vyriesit 100% tvojich sietovych problemov, respektive urcit ich pricinu + viem spravit najcastejsie ukony, ktore od nas uzivatelia pozaduju (spominal som ich vyssie).
Samozrejme porty preforwadujeme aj cez poradnu, ale vacsinou to trva par dni kym sa dopracujeme k nejakemu vysledku. Uzivatel vacsinou nevie, co je to verejna ip adresa, aky port ma otvorit, kde sa to otvara, ako sa to kontroluje, ci je to nastavene spravne a pod. Pri vzdialenej sprave na MT je otazka foorwardovania portov vyriesena za 1min. Technik sa napoji, zisti, ci je verejna ip adresa na MT, ak je otvori port, zisti si privatnu ip adresu pc, na ktory to treba smerovat a vytvori pravidlo.
Nepripaja sa ti mobil na wifi a ostatne zariadenia ano? Potrebujes vediet preco? Skus to zistit na obycajnom SOHO routri. Nemas sancu. MT ti vypluje z logu, ci sa klient skusal pripojit, ak ano, ci sa pripojil, pripadne dovod deautentifikacie.
Potrebujes obmedzit clena domacnosti, pretoze ak sa spsuti torenty tak tebe stupnu latencie pri hrani hier e a nemozes hrat hry online? Opat cez MT otazka par minut.
Mas podozrenie, ze tvoj PC je zavireny a nie si si isty? Mozeme sledovat na fw jeho komunikaciu a odhalit nepovolene aktivity. Cez MT hracka.
Potrebujes mat siet pre navstevy a nechces im prezradzat svoje heslo k wifi? MT ti umozni vytvorit virtualne AP a navsteva moze ist na net u teba bez nutnosti prezradenia tvojho hesla.
Atd, pokracovat by som mohol este dlho, takze v skratke...pointa sluzby je v profesionalnej vzdialenej sprave tvojej brany a riesenie poziadaviek zakaznika online.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny