Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přizpůsobení nativního zobrazení notebooku širokoúhlému externímu monitoru

Připojil jsem si k notebooku externí širokoúhlý LCD monitor. GK od notebooku zvládá rozlišení 800 x 600 pixelů až 1600 x 1200 px (defaultně 1024 x 768). Nikde v ovládacích panelech (WinXP) jsem ale nenašel možnost, jak tyto poměry změnit. Docela by mně to pomohlo, neboť obraz je roztažený do šířky a tudíž částečně deformován.

Je nějaká softwareová možnost přizpůsobit obraz proporcím monitoru? Přímo na něm jsem to zkoušel vypnutím funkce WIDE, což se projevilo pouze tím, že se mi po straně obrazu objevily dva černé pásy.

Předmět Autor Datum
GK od (tvého) notebooku patrně jiné rozlišení nezvládne. Zkus prohledat možnosti zobrazení, jestli t…
Rce 25.03.2007 01:55
Rce
Zkus prohledat možnosti zobrazení, jestli to nemá někde (jako mají ovladače ATI Catalyst) To jsem z…
Paullus 25.03.2007 03:03
Paullus
Nójó! Taková grafika umí ukazovat obraz tak akorát na přilehlé skále a nemůžeš jí nutit spolupracova… poslední
Rce 25.03.2007 03:50
Rce

GK od (tvého) notebooku patrně jiné rozlišení nezvládne. Zkus prohledat možnosti zobrazení, jestli to nemá někde (jako mají ovladače ATI Catalyst) nastavení monitorů - aby se třeba ta grafika vůbec dozvěděla, jaký je připojen monitor. O žádném SW řešení nevím (to neznamená, že neexistuje, leč pochybuji). Obdobný problém jsem řešil nedávno u domácího velkého počítače. Koupil jsem si širokoúhlý 22" Asus a musel jsem vyměnit Grafickou kartu za lepšejší, která takové rozlišení zvládne. Máš mít širokoúhlý noťas, jako já, u něj problém nebyl :-).

//Edit: Vypnutí Wide udělá černé pásy po stranách, co by tam ten chudák zobrazoval. Funkci Smart, jako má širokoúhlá televize, jsem u počítačů dosud neviděl.

Zkus prohledat možnosti zobrazení, jestli to nemá někde (jako mají ovladače ATI Catalyst)

To jsem zkoušel, stáhl jsem si ke GK poslední ovladače, ale jedná se diluviální notebook vydlabaný z kůry s podpisem Kopčema, takže ta grafická karta s 8 MB v podstatě neumí vůbec nic.

Nójó! Taková grafika umí ukazovat obraz tak akorát na přilehlé skále a nemůžeš jí nutit spolupracovat s hypermoderním ŠUP monitorem. Buď rád, že grafika údivem nevypustila kouř. Ještě mě napadá zkusit se dotázat firmy Kopčem & Veveřice, jestli náhodou nedělá upgrade grafické karty z kůry na březové dřevo 16MB s ATI čipem. Obávám se, že u noťase se toho moc upgradovat nedá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru