Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook/Blikajúci black screen

Som študent teraz už druhého ročníka na škole so zameraním na IT a škola zo školného platí notebook-y a samozrejme zaručujú aj ich servis ale keďže sú prázdniny tak predtým než by som to riešil týmto spôsobom by som radšej skúsil aspoň zistiť v čom by mala alebo mohla byť chyba.Mám určité teórie ale radšej to nechám posúdiť aj niekomu inému kto sa vyzná viac.Takže pred prázdninami bol notebook relatívne v poriadku no neskôr sa objavil problém: Notebook bežal nejaký čas potom som odbehol,vrátil som sa a obrazovka bola čierna a indikátor stavu nenaznačoval že je v režime spánku,reštartoval som ho,-všetko bolo v poriadku..o nejakých pár týždňov sa mi to stalo druhýkrát no tentokrát sa po reštarte(surový off a následný on) zmenilo rozlíšenie obrazovky z 1366x768 na nejakých 800x600,prenastavil som to a o pár dní zase ten istý problém len pri prenastavovaní sa pri najvyššom rozlíšení vypla obrazovka a po vypnutí a následnom zapnutí sa miesto úvodnej načítavacej obrazovky objavilo len blikanie (úplne čierna-svetlejšia čierna)-bolo dosť neskoro tak som ho vypol a ráno som ho znovu zapol a načítal sa normálne.Pár dní bežal a potom znova ale čím ďalej bolo potrebných viac surových reštartov a teraz sa po niekoľkých desiatkach reštartov nenačíta.
Ešte by som rád spomenul že už bol servisovaný no závadou bola poškodená batéria(nenabíjala sa).Zarazila ma práca technika pretože po servisovaní som ho vyskúšal nabíjať ale stále to nefungovalo takže tam šiel znova a šlo to ale vymazali mi osobné dáta ktoré neboli úplne zálohované.Technik nemá povinnosť brať ohľad na tento fakt ale nie som si istý či to bolo nutné napriek tomu že bol notebook opravený.A miesto užívateľského konta Student ako to bolo predtým bolo použité USer presne tak ako som to napísal aj s tým veľkým S čo mi upevnilo nedôveru v prácu tohto technika a teraz sa snažím zistiť či tento problém je mojou chybou alebo chybou technika alebo vplyv prostredia pretože v týchto horúčavách mohol zhorieť nejaký ten obvod pravdepodobne na grafickej karte.:-)

Předmět Autor Datum
Vyber nabijacku aj baterku na par minut. Potom to kludne skus len s nabijackou. (BTW. ak sa neda vyb… poslední
MM.. 13.08.2015 11:22
MM..

Vyber nabijacku aj baterku na par minut. Potom to kludne skus len s nabijackou.
(BTW. ak sa neda vyberat baterka tak zospodu moze byt dierka s obrazkom vyberajucej baterky, na reset EC)

Windows sa daju obnovit na vyrobny stav, spravnou klavesou po zapnuti (zavisi od vyrobcu). Tak zistis ci je problem s Win, alebo s HW. Ale prides o data.

P.S. ak nabehne nudzovy rezim Win, tak si data odzalohujes. Alebo nabootovat live linux (ubuntu.cz) z USB sticku alebo CD a zalohovat data

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru