Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Intel Skylake

Zdravím,

řeším teď takové dilema. Skládám si výkonnější počítač a přemýšlím, jestli rovnou neinvestovat do nové generace procesurů a RAM DDR4, nebo jestli zatím zůstat u levnější, předchozí generace a DDR3? Slyšel jsem, že se obecně nejedná o nějaký velký skok vpřed, ale přeci jenom v budoucnu to zřejmě smysl mít bude?
Upgrade se možná nevyplatí, ale pokud stavím od základu, tak se asi vyplatí rovnou nová generace, abych nemusel při budoucím upgradování měnit rovnou CPU,RAM a základovku? Na druhou stranu si nejsem jistý, jestli bych neměl s novou generací počkat, aby se vychytaly nějaké ty mušky co může mít...
Všeobecně se přikláním rovnou k té nové generaci, která je bohužel dražší, ale tak asi se vyplatí, co myslíte?

Předmět Autor Datum
Myslím, že se musíš rozhodnout sám. Osobně jsem už pro Skylake, ovšem zatím jsou k mání jen K proces…
M-Pol 13.08.2015 08:45
M-Pol
Taktovat se právě nechystám, takže hádám, že zbytečně připlácím. Na druhou stranu, počítač si chci p…
Pavlásek 13.08.2015 08:55
Pavlásek
Vybrané výrobce je v pořádku a nevím zda a vůbec 32GB využiješ. Jinak je lépe kupovat rovnou kit 4x8…
M-Pol 13.08.2015 09:01
M-Pol
Hodlám samozřejmě pařit hry, což by stačilo zatím i 8 GB, ale pak se ještě věnuji vývoji nějakých pr… poslední
Pavlásek 13.08.2015 09:10
Pavlásek

Taktovat se právě nechystám, takže hádám, že zbytečně připlácím. Na druhou stranu, počítač si chci postavit nějak v následujících 3-4 měsících, protože už nutně potřebuji navýšit výkon. Je tedy asi spíše otázkou, kdy na trh přijde i levnější verianta bez K. Jinak je asi pravda, že člověk může čekat vlastně pořád. Ale asi dává smysl už jít do nové generace.

Jinak otázka mimo, co se pamětí RAM týče, měl bych si dávat pozor na nějaké konkrétní značky. V tuhle chvíly mám na seznamu "CRUCIAL 16GB (2x8GB) DDR4 2133, Dual Ranked", které hodlám koupit 2x (tedy 32 GB dohromady)

Hodlám samozřejmě pařit hry, což by stačilo zatím i 8 GB, ale pak se ještě věnuji vývoji nějakých projektů, kde je 16 GB spíše nezbytné minimum. Kolega, co spolu na tom děláme si právě postavil mašinu asi půl roku zpět s 16 GB. Stačí to, ale i tak to není úplně svižné a už teď si bude dokupovat dalších 16 GB.

Každopádně díky za pomoc a je pravda, že asi bych vzal rovnou ten set.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru