Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak dostat data z rozbitého notebooku?

Zdravíčko, chtěla jsem se zeptat, před několika lety se mi rozbil notebook a teprve nedávno jsem se dozvěděla, že data z HDD jdou "vypreparovat". Potřebovala bych to ale vysvětlit úplně jak pro blbečka, protože sice se zvládnu v těhle věcech hrabat, ale moc jim nerozumím. :-) potřebuju na to prý nějaký kabel.. jaký? A zvládnu data i sama přetáhnout do nového notebooku? Nebude výhodnější si to nechat vytáhnout od někoho než abych se s tím mordovala sama? A kolik by mě to stálo, kdybych to chtěla udělat sama, je potřeba něco kupovat? Já vám moc děkuju předem za každou odpověď. :-)

Předmět Autor Datum
Pokud se rozbil NB fyzicky (třeba upadl monitor) a disk zůstal v pořádku, stačí jej vymontovat a při… poslední
L-Core 15.08.2015 06:48
L-Core

Pokud se rozbil NB fyzicky (třeba upadl monitor) a disk zůstal v pořádku, stačí jej vymontovat a připojit k jinému PC, data překopírovat.

Pokud je poškozen disk, může podle míry poškození stát dolování dat specializovanou firmou i desetitisíce. A není záruka, že se podaří vydolovat vše. Možná také nic (to se obvykle také nic neplatí).

Existuje i software pro takové to domácí zachraňování dat. Bezplatné verze většinou data najdou, ale až placené dokáží data zachraňovat.

Platí, že čím více se do disku neodborně "rýpe", tím se šance definitivní ztráty dat zvyšuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru