Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Posun na letný čas

UTC je univerzalny cas, vztahuje sa tusim na nulty poludnik. U ukladania casu suborov sa to pouziva asi aby v kazdom casovom pasme videl clovek pri subore ten "jeho" lokalny cas, aby vedel kedy naozaj ten subor vznikol. Priklad keby si american pozrel na nejakej LAN sieti ktora je cez celu zemegulu subor ktory vznikol teraz (pre teba teda o 19:45), tak americanovi musi svietit u toho suboru o niekolko hodin menej, ptz. inac by to bol pre neho subor z buducnosti (pretoze u neho bude 19:45 az o 8 ci kolko hodin :))

P.S. Jaj, ty si sa pytal na FAT a nie na UTC, sorry som blbo videl :-) Teraz neviem zhlavy detaily ake su tam rozdiely, ale predpokladam ze ked sa vymyslala FAT (rok 1977 ?), tak sa o sieti cez pol zemegule este nikomu ani nesnivalo :-)

P.S.2. ak som ten problem spravne pochopil, tak problem je v tom ze WinAPI funkcia na konverziu casu na lokalny cas pouziva momentalny stav letneho casu, takze ak subor vznikol pred tyzdnom (letny cas este nebol) a ak program nespravne pouzije tu funkciu, tak vysledok je nespravne pridanie 1 hodiny k casu suboru (ptz ked vznikol subor letny cas nebol takze sa nesmie pridat k tomu 1 hodina). A ten nespravny cas program zobrazi...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny