Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s grafickou kartou (přehřívání,vypinání)

Dobrý den, řeším již přes týden snad neřešitelný problém s mojí grafickou kartou - Nvidia GTX460 2GB 256bit s instalovaným chladičem ARtic Accelero Twin Turbo II a s nově nanesenou teplovodivou pastou.

Problém je ten, že teplota u grafické karty má šílené dropy, tzn. že při zapnutí počítače z desktopu vyskočí z 50 - 80 stupňů jen při zapnutí firefoxu.
Poté co firefox najede zase teplota spadne na 50 - 45 - 40 apod. P
Prostě vykazuje šílené skoky teplot. Měřil jsem čipy u karty s laserovým teploměrem a teploty byly v pořádku. Karta prvně vykazovala velké teploty, například u GTA5 vyskočila z 80 až na 100, ale hra nespadla vše jelo bez problému, ani žádné graifcké vady a artefakty, ovšem já se bál hrát hru při takové extremní teplotě, tak jsem ji radši vypnul.

Poté jsem kartu na nějakou dobu z počítače vyndal a fungoval na integrované na které vše běží bezproblémově, pak jsem si koupil nějakou levnou GTX560 z bazose, na ní byly teploty cca ok, nějaké týdny jsem hrál a le pak mi vyskočili grafické artefakty, takže bůví co s kartou bylo tak jsem ji vyhodil.
Tím bych chtěl jen napsat že nebude problém s čidle, protože kdyby byl, tak by to u te GTX560 dělalo to stejné jako u 460.
Zpět k té 460, dal jsem ji našemu známemu servisakovy na testy, říkal že ji zkoušel a jel na ní celý den a teploty vykazovali pry do 70 stupnu a vse v pohode, ovsem ja u toho nebyl takze nevím co na ní delal a jestli ji vubec zkousel.
Situace je ted taková že např. při zapnutí minecraftu hcvíli hraju, pak slyším ja ventilátory začnou pracovat a doceal hučet, teplota začně nabíhat a obraz spadne a vypne i monitor - je černý a musím celý pc restartovat.
Teploty jsem měřil přes gpuz a nvidia inspector, zkoušel jsem i předtím jine programy a bylo to to stejné všude.


Pro mě je tohle neřešitelný problém už nevím co s tím dál, tak se s váma chci ještě poradit jestli by jste nevěděli co je špatně. Jiank bude nutné abych koupil novou grafickou kartu.

Tady je video co to dělá - https://vimeo.com/136825232

Moje sestava je
Intel Core i5 2500 3.30ghz
Intel H67
GTX 460 2Gb 256bit
6 Gb Ram DDR3
OS: Windows 10 Pro x64 (originál, žádné cracky apod, 3 dny čistá instalace jen potřebné ovladače a programy )

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny