Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Digitalizace

Ahoj...vím,že to sem nepatří,ale tady jsou chytré hlavy,které určitě vědí a rády osvětlí.

Nemám vůbec jasno,jak to bude s digitalizací TV.Chci si nechat zapojit kabelovou televizi,jak to bude za pár let-ta kabelovka nebude vysílat,nebo jak?

Předmět Autor Datum
Kabelovka nevysílá, jen ti přivede signál. Pokud bude chtít kabelovka tvoje peníze, tak se postará s…
nononot 28.03.2007 09:46
nononot
Zákazníky kabelovky nemusí digitalizace vůbec trápit ! S prispevkem souhlasim, jen tato veta se muz…
Redmarx N 28.03.2007 12:35
Redmarx N
To je fakt, zařízení dodají ale Ty je zaplatíš. U nás 2 000,za kus. Teda jedna televize,jeden set to…
muff 28.03.2007 17:03
muff
Samozrejme ze to musi niekto zaplatit, ale ak bude dostatocna konkurencia tak budu aj lepsie ponuky…
MM.. 28.03.2007 18:41
MM..
U nás je set top box zdarma, ale při stejné programové nabídce o 100 kč měsíčně navíc. poslední
Cat 28.03.2007 20:17
Cat

Kabelovka nevysílá, jen ti přivede signál. Pokud bude chtít kabelovka tvoje peníze, tak se postará sama o to, kde vezme programy a jak je k tobě dopraví :-). Zákazníky kabelovky nemusí digitalizace vůbec trápit !
DVB-T je jen jeden z mnoha způsobů, jak získat televizní a rozhlasové vysílání. Kabelovka může například signál přijímat také ze satelitu a ne jen z klasických vysílačů. Některé kabelovky již také začínají s digitální distribucí signálu, protože to rozšiřuje jejich možnosti na další služby a kapacitu ( vejde se například víc programů). Pokud kabelovka přejde na digitální přenos, tak vše zařídí sama a dodá potřebné zařízení- ty se o nic nemusíš starat.

Zákazníky kabelovky nemusí digitalizace vůbec trápit !

S prispevkem souhlasim, jen tato veta se muze spatne vysvetlit tak, ze jako se u kabelovek signal na digitalni menit nebude. Samozrejme menit se bude, ale nez to kabelovkam bude narizeno zakonem, tak uz nejspise vsechny ma digi prijem prejdou sami. Zakaznika to ale trapit nemusi, nebot kabelovky se o prevedeni signalu postaraji sami a radi.:-D

Samozrejme ze to musi niekto zaplatit, ale ak bude dostatocna konkurencia tak budu aj lepsie ponuky (napr. ze to daju ako akciu ak sa zaviazes na 2roky apod), ptz. by sa im mohlo stat ze az bude rozsirene DVB-T vzduchom tak sa im kopec ludi odhlasi a bude prijmat len kanaly vzduchom (predpokladam ze tych kanalov co sa budu prenasat vzduchom bude aspon 5 prip. aj viac). Alebo uz sa objavuju aj TV s DVB-T tunerom, takze postupne kupou novych TV sa na to prejde automaticky a nebudes potrebovat settopboxy.
Ak sa pamatas ked zacinali kabelovky tak tiez boli settopboxy (kvoli kablovemu pasmu ktore stare TV nevedeli naladit) a dnes uz je to len rarita vidiet u niekoho taky settopbox (ptz. novsie TV ako 5-10rocne vedia naladit aj kabelove pasmo).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru