Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno [tip] Smarthpone LG G2 a problém s GPS

Narazil jsem na problémy s GPS na svém smartphone. Po zapnutí navigace trvalo velmi dlouho (v extrémech až 20 minut) než se GPS chytila a i pak po cestě vypadávala. Při použití navigace v autě je to nepříjemné.

Po zkoušení a hledání řešení mi z toho vyplynuly 2 kroky. Pokud nepomůže krok 1, křejděte ke kroku 2. Pokud to nepomůže, pak už zbývá jen servis.

Krok 1: reset A-GPS dat
Smartphone si stahuje (obvykle na denní bázi) informace o umístění satelitů. To pak pomáhá k rychlejšímu náběhu GPS. Pokud se soubor poškodí, může pak trvat náběh GPS dlouho.
Stáhněte a nainstalujte si aplikaci GPS Status & tool box.
V aplikaci pak klikněte na kompas, zobrazí se menu a v něm na symbol klíče. V následném menu pak na správa stavu A-GPS. Pak klikněte na resetovat a stáhnout (podmínkou je připojení k internetu).

Krok 2: problém s anténou pro GPS
Anténa je umístěna v zadním krytu telefonu. Po zaklapnutí je připojena 2 kontakty na boční straně krytu. Na internetu doporučovali podlepit konektor na krytu papírem nebo oboustrannou páskou (zvednout jej). Já jsem šel opačnou cestou - napružením kontaktů na desce.
Pokud se tedy rozhodnete pro mé řešení, budete potřebovat vypnutý telefon a jehlu (myšleno takové to malé na šití). Odstraňte zadní kryt (jde to normálně rukou nehtem). Jehlu pak strčte postupně pod každý kontakt a opatrně je zvedněte. Kryt pak zacvakněte zpět.

Po obou krocích mi GPS naběhne do 5s.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny