Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zacyklený restart průzkumníka Win7

Ze mě neznámého důvodu se průzkumník ve windows7_64ultimate zasekl takovým způsobem, že nevím co s tím dělat.
Po zapnutí pc a naběhnutí plochy se za pět vteřin začne explorer vypínat a zapínat - t.j. všechny ikonky a pozadí plochy problikávají a nejde spustit žádný program.
Myš je pomalá, reaguje se zpožděním.
Zkusil jsem všechny mě dostupné možnosti: scf /scannow - všechno je ok, last know good configuration. Dále obnovení systému do stavu před instalací programu, na který mám podezření, že má v tom prsty (utilita MKVToolnix pro úpravu videa). To byl poslední sw, který jsem instaloval (i když pak vyhodil). Vir to nejspíš nebude, možná malware? Jak to zjistit?
Tento dotaz píšu v nouzovém módu, který naštěstí ještě pc základně zprovoznil. Nemohu zde ale odhalit rezidenty na pozadí přes RSIT.
Chci se pokud možno ubránit reinstalaci os. Před tím se ptám zde, jestli má někdo podobnou zkušenost a případně poradí možná banální zákrok. Jako například tohle, což stejně nefunguje:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/w indows_7-performance/windows-explorer-in-windows-7 -keeps-crashing-and/c6fddc14-7649-4334-ac9a-6d049f d503bd?auth=1
díky za reakce
Petr

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny