Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 7 nebo 10

Jak jiste vis, tak na internetu neni spojeny kazdy s kazdym zvlastnim dratem, ale vetsinou je spojeny jen s par sousedy a kdyz chces neco dal (posilas pozadavek na webovou stranu z australie, nebo ti otamtud prichazi obrazek s klokanama), tak si ta data postupne predava cela rada pocitcu, nez dorazi tam, kam maji.


Routovaci tabulka slouzi k tomu, za kdyz se na zarizeni (typicky router, ale klidne i normalni pocitac) nejak vylihne packet s nejakou cilovou IP adresou (nejaky program ho vytvori, prijde po siti, ...), tak se podle te tabulky rekne, po kterem dratu se ten packet ma poslat (nebo zda ho zpracovat uz tady)


Cili kdyz se na vasem firemnim routeru objevi pozadavek na tvuj pocitac (pisou klokani z australie), tak to posle po tvojem dratu (tvuj pocitac zjisti, ze je to jeho, sezere to a ukaze ti to na monitoru).
Kdyz to preposles kolegovi, tak ten packet jde z tvojeho pocitace na router, ktery ho nacpe do kabelu vedle a tvuj kolega ma radost, ze mu skace klokan.
Kdyz to preposles i Ladce z uctarny, tak to router nacpe do jineho kabelu, ktery vede do routeru v uctarne a te router v uctarne to posle Ladce na pocitac, aby si taky zaskakala s klokanem.
Kdyz to posles brachovi v americe, tak to router nacpe zase do jineho kabelu, ktery jde k vasemu poskytovateli, tam se to vselijak prehazuje mezi dalsima pocitacema, proleze kabelem pod morem, v New Yorku to procli a poslou prez ADSLc (nebo FedExem) tvymu brachovi

A kdyz o tom Win10 poslou zpravu Microsoftu, tak se router (nebo uz tvuj pocitac) rozhodne, ze na TAKOVOUHLE IP teda URCITE ZADNE spojeni nevede a vrati to zpatky jako nedorucitelne.

Takze ta sitova tabulka vypada nejak takhle:
10.0.1.24 - port k tvemu PC
10.0.1.25 - port ke kolegovi
10.0.2.* - port s dratem k routeru uctarny
165.254.155.* - MS? Tuudle, vracime zpet
cokoliv jinehoi - port s dratem na ulici k poskytovateli pripojeni


K nedorucitelnosti se bud daji nastavit specialni hodnoty, nebo, v pripade tveho pocitace, se to proste preposle na 127.0.0.1 (=tento pocitac) a ten to odmitne s tim, ze v nem zadna sluzba na zpracovani bonzu nebezi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny