Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Odpálení" systému grafickou kartou?

zdravím, dneska jsem si domů již z druhé reklamace přinesl graf. kartu (MSI R9 270X), zapojím si jí hezky do počítače, ale nic se nestalo. Zkontroloval jsem si, jestli jsem všechno dobře zapojil a zkusil znovu, nic. Pak jsem si všiml, že na předním panelu vůbec nesvítí dioda načítání disků. Tak jsem ještě jednou všechno překontroloval, ale pořád nic. Takže jsem odpojil všechny nepotřebné věci, pořád nic. Pak když jsem počítač zkoušel zapnout znovu na jen na integrované grafice, jak fungoval doposud, když byla GF na reklamacích, ale ani bez ní ani náznak života. Pak jsem si všiml, že karta je taková jakoby "osmahnutá", okolo čipu (zezadu) nahnědlá viz. foto. Z toho usuzuji, že je odpálená, takže znovu na reklamaci. Ale bohužel se asi odpálilo i něco ostatního s ní. Když zapnu PC tak ventilátory jedou, akorát disky nenačítají.Jen podotýkám, že PC jel s touto GF dřív docela dlouho na stejném zdroji, takže nedostatečným výkonem to asi nebude. Nevíte čím by to mohlo být? Děkuji

Komponenty:
CPU - i5 3330
Mobo - Gigabyte H61M-S1
GPU - MSI R9 270X
PSU - 500W OCZ
HDD - 1TB WD + 120GB SSD Kingston V300

Předmět Autor Datum
Vadne moze byt cokolvek, napr. aj zdroj alebo zakl.doska alebo obe veci, nemusi byt odpalene nic a m…
MM.. 07.09.2015 18:41
MM..
Jak odpojení ze sítě, clear CMOS tak RAMky po jedné jsem zkoušel. Takže asi odpálené? Bohužel jiný z…
Thomasak457 07.09.2015 19:21
Thomasak457
Tak zdroj alebo doska je asi v haji, skusil by som vybrat len dosku s CPU na stol, nic viac (vsetko… poslední
MM.. 07.09.2015 19:24
MM..

Vadne moze byt cokolvek, napr. aj zdroj alebo zakl.doska alebo obe veci, nemusi byt odpalene nic a moze stacit aj len uplne to vypnut z 230V na minutu, clear CMOS, skusit RAM po jednej v roznych slotoch, skusit iny zdroj na test. Poodpajat vsetko od kejsu nech sa vylucia prerezane draty o kejs (skrat na reset signale apod).

Tak zdroj alebo doska je asi v haji, skusil by som vybrat len dosku s CPU na stol, nic viac (vsetko odpojit), zapojit zdroj, a speaker, ze ci pipa ked to zapnes (pinzetou o PWR piny) bez RAM, potom vypnut a skusit strcit jednu RAM a klavesnicu a zapnut ci funguje NumLock. Ak nepipa a nefunguje tak potom bude zdroj alebo doska v haji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru