Předmět Autor Datum
Pokud to má být zálohování důležitých dat, je vhodné použít RAID 1, tedy NAS. Ten umožňuje i připoje…
host 11.09.2015 18:04
host
"Nebrat "zalisované" externí disky...." Poruchovost?, nebo jiný důvod? RAID nechci. díky.
Karel IV 12.09.2015 07:49
Karel IV
Pokud v zalisovanem ext disku neni klasicky desktopovy SATA disk, coz treba u nekterych WD neni, tak…
RedMaX 12.09.2015 09:18
RedMaX
OK, díky za objasnění. Takže vyřešeno. Díky. poslední
Karel IV 12.09.2015 12:09
Karel IV

Pokud to má být zálohování důležitých dat, je vhodné použít RAID 1, tedy NAS. Ten umožňuje i připojení do sítě a přístup z jiných počítačů i přístup na dálku.

Jinak stačí vybrat klasický disk libovolné kapacity a k němu externí box. DObrou zkušenost mám např. od firmy Raidsonic. Nebrat "zalisované" externí disky....

Pokud v zalisovanem ext disku neni klasicky desktopovy SATA disk, coz treba u nekterych WD neni, tak co budes delat ve chvili, kdy na krabicce odejde radic? Odpovim ti: prave si prisel o vsechna data a nezbyva ti nez doufat, ze druha kopie nekde jinde je OK. A radic nebo prevodnik USB-SATA odchazi mnohem casteji nez samotny disk.
Takze kdyz koupis disk + zvlast krabicku, tak pri poruse krabicky nevyhazujes cele, ale jen dokoupis novou krabicku a jedes dal.

Jestli je to na zalohy a nebude se to prenaset, tak nejlepsi je koupit jen takove to udelatko: drzak na disk + USB kabel na konci zakonecny prevodnikem na SATA + napajeci traficko. Staci ti pak jedno na vice disku, v pripade poruchy neni problem koupit dalsi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru