Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Starostlivosť o batériu NTB

Zdravím,

rozhodol som sa kúpiť batériu do notebooku, stará mi po 3,5 roku intenzívneho použitia odišla. Rád by som sa preto opýtal, ako sa starať o novú tak, aby mi vydržala najmenej toľko, čo jej predchodkyňa. Samozrejme, skúšal som aj hľadať, ale veľa návodov si navzájom protirečí - niekto tvrdí, že treba batériu pokojne vybiť až na 5-10% v závislosti od nastavenia PC, iní zase prisahajú na hranicu 30%, pod ktorú by sa v ideálnom prípade stav batérie nemal dostať.

Ďakujem pekne za všetky reakcie.

Předmět Autor Datum
Nech baterii žít svým životem - to se mi osvědčilo nejvíc. Pokud má tvůj notebook možnost nastavit n…
Jan Fiala 25.09.2015 08:30
Jan Fiala
Baterka toho snese relativně hodně, má totiž elektroniku, která toho dost ohlídá - např. přebíjení.…
Wikan 25.09.2015 08:48
Wikan
Mne sa osvedcilo to, co ti radi JaFi. Nechaj to proste tak. Povodne som radil zakaznikom, ze ked maj…
fleg 25.09.2015 09:11
fleg
To mně se to naopak velmi osvědčilo. Moje 3 roky stará baterka má 20 % opotřebení. Druhý notebook je…
Wikan 25.09.2015 09:32
Wikan
Ja ako predajca mam spatnu odozvu od stoviek bateriek, takze moja empiricka skusenost je presnejsia…
fleg 25.09.2015 10:14
fleg
to je ale Stará Dobrá Nokia. Takovou kvalitu už dnes nedostaneš. edit: baterka v E7 (denně používán…
touchwood 25.09.2015 11:27
touchwood
Moja skusenost je ze baterka moze vydrzat aj 5rokov a viac, asi mam stastie :) V samsung mobile mam…
MM.. 25.09.2015 11:32
MM..
Ja som celu anabazu s baterkami uzavrel tak ako ty, ze musis mat stastie na kus. Pri rovnakom sprava… poslední
fleg 25.09.2015 13:07
fleg

Nech baterii žít svým životem - to se mi osvědčilo nejvíc.
Pokud má tvůj notebook možnost nastavit nabíjení, nastav to tak, aby se baterie zařala nabíjet až když kapacita poklesne na nějakých 70% nebo míň.
Pokud máš možnost, používej notebook připojený k síti.

Baterka toho snese relativně hodně, má totiž elektroniku, která toho dost ohlídá - např. přebíjení. S velkým vybitím ale nic udělat nemůže a to je zrovna to, co jí nejvíc vadí. Pokud už je starší, tak by hluboké vybití taky nemusela přežít, přestože by jinak mohla ještě pár měsíců sloužit. I když samozřejmě s nižší kapacitou.

Mne sa osvedcilo to, co ti radi JaFi. Nechaj to proste tak.
Povodne som radil zakaznikom, ze ked maju moznost nech sa pichnu na elektriku vzdy, ale pomerne casto sa mi stavalo, ze baterky, ktore boli skoro neustale na nabijacke stracali kapacitu v cca rovnakom case ako baterie, ktore sa pravidlne nabijali a vybijali skoro do tla.
Myslim, ze baterku t reba nechat zit svojim zivotom.

Moja skusenost je ze baterka moze vydrzat aj 5rokov a viac, asi mam stastie :) V samsung mobile mam tusim aj 5rokov a furt je jak nova (vydrzi asi tyzden ked skoro vobec netelefonujem ani nebrowsujem). Ten mobil nabijam raz za tyzden ked napise ze ma uz len 20% ci kolko. Vseobecne si ale myslim ze je dobre baterku nevybijat pod nejakych 20-30%, a ze je dobre ist na elektriku ked je to mozne (to robim s nb a baterky mi drzia dost rokov. Asi mam stastie na kus alebo je to tym ze v doterajsich NB boli original dell made in japan alebo co ja viem co :)
P.S> mal som uz davnejsie aj xrocnu baterku ktora pri vybijani pri 50% zrazu padla na 0%, ale tento stav si udziavala dalsich niekolko rokov, ze 100%-50% sa dala normalne pouzivat :) Asi je kazdy kus iny a aj zdochyna kazda inac a po inej dobe :)

Ja som celu anabazu s baterkami uzavrel tak ako ty, ze musis mat stastie na kus. Pri rovnakom spravani sa mi stalo, ze mi baterka vydrzala 3 roky a aj ledva rok a stratila skokovo kapacitu.
To vybijanie pod 20-30% je pekna teoria, aj by som jej veril, ale odporuje jej prave moja Nokia, ktoru vybijam vacsinou az na doraz.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru