Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nové herní PC / 30 - 35 tis / R9 390

Zdravím,
vážně přemýšlím že si pořídím nové herní PC, představa je taková, že by to měla být sestava co nějaký čas vydrží, takže asi nemá cenu se zde bavit o nějaké 20 tisícové sestavě. S tím, že bych nakoupil komponenty někde na alze / czc a nechal si PC od nich sestavit. Mimochodem máte s tímto postupem nějaké zkušenosti? Lépe se obrátit na alzu nebo czc, popř. na někoho úplně jiného - pokud znáte nějaký malý obchod, kde jsou šikovní a solidní, jsem jedno ucho .)

Jelikož nejsem žádný počítačový expert, moje "znalosti" vycházejí hlavně z toho, co se dočtu na webu, tak mě prosím neukamenujte :)

Za prvé, chci koupit pouze skříň + OS + sestavení a instalaci W, s tím že se jedná primárně o herní stroj (hraní na jednom monitoru).

Zhruba načrtnutá sestava by měla být:
Procesor: i5 6600k nebo i5-4590 / Grafika: R9 390 / 16 GB ram (2x8) / 240 gb SSD + 1 až 2 TB HD nebo SSHD + zbytek jako základovka, dvd vypalovačka (má cenu kupovat kvůli hrám BR mechaniku?), škříň, zdroj, OS atd

Pozn ke grafice, projížděj jsem si google :) a přišlo mi přeci jen rozumnější (s výhledem do budoucna) koupit R9 390, např. kvůli DX 12 či rostoucí náročnosti her 8 gb vs 3,5 které má GTX 970, i s vědomím potřeby lepšího zdroje a chlazení.

Ale k mým otázkám:

- Mohl by mi někdo poradit při výběru zdroje / skříně popř dodatečného chlazení, to už je oblast ve které jsem totálně "v lese". nebo alespoň nějak naznačit, čím by se měl člověk obecně řídit? dokážu R9 390 uchladit když vyberu nějakou kvalitní skříň, nebo je další chlazení nutnost?

- Jakou základní desku vybrat - tam opravdu nevím vůbec nic, bylo by dobré, dobré možnosti budoucího upgradu by nevadili :)

- Jaký procesor by jste koupili? starší i5 4590 nebo nový 6600? tzn 4590 + DDR3 / 6600 + DDR4


Jakákoliv rada / postřeh vítány, díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny