Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s nabíháním a startem PC

Zdravím,

mám takový problém. Jeden starý PC nenabíhal, roztočily se větráky a jinak nic. Tak jsem odpojil front USB, o kterých jsem se dočetl, že někdy dělají problémy na 5V větvi, vyndal jsem baterii na cca 10 minut, dal ji zpět a zapnul PC. PC naběhl do Biosu, kde jsem nastavil potřebné věci, 1st Boot z HDD, atd. Dal jsem uložit a pak zčernal monitor a už se nic nedělo, tlačítko pro reset nic. Tak jsem vypnul vypínačem na zdroji a znovu zkusil zapnout a nic, jen větráky. Tak jsem znovu vyndal baterii, pak zapnul a dal volbu načíst standartní nastavení a pokračovat. PC začal jakoby nabíhat až do okamžiku nabíhající bílé lišty a v tu chvíli zčernal monitor a už se nic nedělo. (má tam být Windows XP)

Parametry:

Základní deska MSI 7145 RS482M-IL V2.1

AMD Athlon 64 2800+

Ram 512 MB DDR

Grafika integrovaná ATI

HDD Western Digital nevím o jaké kapacitě

Zdroj 350 W

Ještě chci poznamenat, že ten PC jsem dostal jako prý funkční. Těžko říct, jestli byl. Kažpoádně mu ale chci pomoct.

Mohl byste mi prosím někdo poradit co s tím dělat? Kde může být problém?

Díky moc. :-)

Předmět Autor Datum
Skus novu knoflikbaterku (mozno cinan zas setril na 1 diode), ale problem moze byt v comkolvek (zdro…
MM.. 25.09.2015 20:23
MM..
Tu baterii můžu zkusit, sice to v Biosu u ní ukazovalo asi 3,11 V, ale zkusím, ostatní napětí i tepl…
Neo01 25.09.2015 20:35
Neo01
Staci ju aj zmerat (voltmetrom), ak ma viac jak 3V tak je ok netreba ju menit.
MM.. 25.09.2015 20:37
MM..
Tak jsem jsem zkontroloval zapojení LED diod, resetu, atd. Zjistil jsem, že reset byl zapojený špatn… poslední
Neo01 26.09.2015 21:46
Neo01
Ja to vidim na uz znicenu bateriu co si odpajal koly RESETu BIOSu a aj Zdroj by som vyskusal iny a t…
human0id 25.09.2015 20:31
human0id

Skus novu knoflikbaterku (mozno cinan zas setril na 1 diode), ale problem moze byt v comkolvek (zdroj, nieco sa prehrieva, kondiky na doske nahovno, atd). Odpojil by som este uplne vsetky kable od kejsu, okrem PWR buttonu.
P.S. skusil by som na test aj iny zdroj si pozicat z ineho PC. A skus zas po reset CMOS vliezt do BIOSu a tam ostan par minut, ci to zhasne aj tam. Moze sa aj nieco prehrievat apod. Pri tom teste mozes odpojit HDD uplne aj mechaniku aj vsetko nepotrebne.
Este mozes mat problem s kablom k monitoru alebo aj monitorom apod. (pri manipulacii s baterkou hybes aj kablom)

Tu baterii můžu zkusit, sice to v Biosu u ní ukazovalo asi 3,11 V, ale zkusím, ostatní napětí i teploty byly taky OK. Kondenzátory na desce se zdají být v pohodě. Zkusím chvíli zůstat v tom Biosu jestli to chcípne i tam. Co se týká monitoru, tak u dalších 3 PC funguje bez problémů. :-)

Díky za rady, dám vědět, jak na tom PC je. ;-)

Tak jsem jsem zkontroloval zapojení LED diod, resetu, atd. Zjistil jsem, že reset byl zapojený špatně, dal jsem ho správně, ale stejně se nepodařilo problém vyřešit. Vypojil jsem HDD, abych ho věčným vypínáním nerasoval, ale nechal jsem CD rom, abych zkusil bootování. PC naběhne do Biosu a tam běží naprosto v pohodě, teplotami a napětím OK. Uložím nastavení a PC se už nerestartuje a monitor zůstane černý. Tažke znovu vypnu, vyndám baterii, zandám, zapnu, naběhne to, dám Win XP do CD rom, nejdu do nastavení Biosu a dám rovnou z nabídky F2 načíst standartní nastavení a pokračovat. PC začal bootovat z CD rom, zjišťování konfigurace PC, atd až do chvíle, kdy zjistil, že nemá HDD a pochopitelně napsal, že nemůže v instalaci pokračovat. Z toho usuzuji, že minimálně CPU, RAM a CD rom by mohly být OK. Napětí na baterii a na větvích zdroje bylo taky OK, takže zdroj by snad mohl být v pohodě. Kondenzátory na základovce se také zdají být OK. Fakt nevím. :-( Jinak ten HDD má 40 GB otestoval jsem ho v jiném PC a Fitness ukazuje 90% a stejně tak performance 90%. Nemá jediný vadný sektor a na to jak byl používaný spuštěn cca 3500krát a běžel cca 405 dní je na tom velice dobře. Nějaký nápad, co by se dalo dělat dál? :-)

Díky moc. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru