Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ako dostať do String prázdny reťazec, ak Variant obsahuje Null?

V Delphi pri práci s databázou mávam občas túto hlášku:
[http://img53.imageshack.us/img53/6440/schrnka01yk8. gif]
Je to pre toto:

      Tree1 := FieldValues['Vetva1'];

To je samozrejme v poriadku v prípade, že bunka v tabuľke neobsahuje žiadnu hodnotu. Lenže, ako potom dať do premennej hodnotu 0, prípadne v prípade reťazca prázdny reťazec. Chcem sa vyhnúť bloku try..exception. Okrem toho nie som si istý, aká hodnota je vo Variant, keď bunka neobsahuje nič. Chcel by som čo najjednoduchšie riešenie ako to urobiť. Napríklad nastavenie implicitného typu pre Variant a podobne.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tree1 := FieldByName('Vetva1').AsString;
Jan Fiala 04.04.2007 21:38
Jan Fiala
Už viem, prečo som ho nepoužil. Lebo Code insight mi ho neponúka. Ale dôležité je, že to funguje. No… poslední
msx. 06.04.2007 10:42
msx.

Už viem, prečo som ho nepoužil. Lebo Code insight mi ho neponúka. Ale dôležité je, že to funguje. No a v tom druhom programe používam Fields, ale takým krkolomným spôsobom. Mám definovaný vymenovaný typ s "aliasmi" názvov stĺpcov v poradí ako sú naozaj stĺpce v tabuľke a pri použití Fields tento vymenovaný typ pretypuvávam na Integer. Funguje to, ale pri zložených tabuľkách by som sa zbláznil. Pôvodne som myslel, že táto funkcia neexistuje, lebo CI mi ponúka len FieldValues: Variant.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru