Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Backup systému

Ahoj,
1. rád bych od vás radu, si chci udělat backup WXP SP2 se všemi nainstalovanými ovladači a několika programy. Chci mít boot DVD s touhle zálohou, ale bez toho aby při obnově z tohoto DVD přepisovala partition nebo co to je. Chci, abych před obnovou měl rozdělený disk na dva a po obnově také a nezmizely žádné soubory-prostě aby se mi jen přepsaly nutné soubory/adresáře a frčelo to ve stavu ve chvíli zálohování. Udělal jsem si např. s Acronis True Image jeden Backup a ono mi to potom vymazalo soubory, které jsem na disk zkopíroval po záloze(nemluvě o zrušené druhé partition).

2. po natažení a následném odstranění viru mi nejde změnit pozadí ve WXP a při spuštění to píše jakousi hlášku o ActiveX prvcích a jejich nemožnosti spuštění, ikdyž žádné ActiveX prvky při startu nepoužívám co vím. A taky mi při vypínání Windows problikne obrázek pozadí, které tam bylo před infikováním virem. Nevěděl jsem jak to formulovat při hledání na netu, tak mi prosím poradte.
Díky
Změna kategorie, původně: Tipy, triky (host)

Předmět Autor Datum
Ještě jsem zapomněl poznamenat, že konkrétně provozuji Windows XP Profesional Service Pack 2.
Slartibartfast 05.04.2007 16:19
Slartibartfast
1. Na to stačí program NTBackup, který máš v počítači. Zazálohuj si i "stav systému". Každopádně mus…
Jan Fiala 05.04.2007 17:49
Jan Fiala
díky, ale musel jsem nakonec udělat novou instalaci...:.(
Slartibartfast 05.04.2007 23:17
Slartibartfast
K té jedniče: Pokud děláš zálohu a obnovu pomocí Acronics True Image /nebo Norton Ghost/ děláš to po…
MM_tank 06.04.2007 00:13
MM_tank
pozn. k tématu V posledním PCWorldu je na cover DVD fullka Paragon Drive Backup 8SE, pracující podo…
L-Core 06.04.2007 10:00
L-Core
díky za rady. I když jsem reinstaloval, tak se mi to každopádně hodí. poslední
Slartibartfast 06.04.2007 15:57
Slartibartfast

1. Na to stačí program NTBackup, který máš v počítači. Zazálohuj si i "stav systému".
Každopádně musíš přepsat obsah adresáře Windows + obsah Document and settings (tvé registry), takže je lepší umístit adresář s dokumenty na druhý oddíl/disk

2. Zřejmě poškozený profil uživatele. Nemožnost spouštění ActiveX je dána nastavením úrovně bezpečnosti v IE. Ve tvém případě bych to viděl na nastavený "Active desktop"
Zkus: pravá myš na ploše / vlastnosti / záložka plocha / tlačítko vlastní nastavení plochy / záložka WEB a odstraň vše (nebo aspoň zruš zaškrtnutí) u všech položek v seznamu

K té jedniče: Pokud děláš zálohu a obnovu pomocí Acronics True Image /nebo Norton Ghost/ děláš to pomocí tzv. "image" což je soubor kde se uloží stav nějakého místa na disku. Z toho souboru se taky dané místo obnoví. Cokoliv co na tom místě je se smaže, takhle to z principu funguje a nic s tím neuděláš. Jen díky tomu se dá obnovit operační systém a vše ve stavu jak to bylo.

Tím místem co ukládáš a obnovuješ může být buď disk nebo jeho část /partition/ -laicky můžeš uložit celý disk nebo jenom "céčko" nebo jenom "déčko". Rozděl disk na dvě části, na systém by mělo stačit 20giga+. Pak zálohuj ne celý disk ale diskový oddíl. Při obnově to musíš taky správně určit -kam se má obnovit. Tady jsi podle mě něco udělal špatně...

Když to funguje jak má tak:
Data o které nechceš přijít musíš mít na "déčku" nebo je tam předtím přesunout.

Osobně -aby nic nezmizelo - to řeším tak že na poštu používám portable thunderbird na déčku /takže můžu instalovat na céčko co chci/ místo ICQ QIP /na D:/. Těch pár dalších pitomostí jako například oblíbené složky nebo tak si vyexportuju.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru