Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem speciálnější ovládání kamery u notebooku

Ahoj, na notebooku Lenovo Helix mám fotoaparát a 5 megapixelů 2592 x 1944 pixelů. OS Window 8. 1.
Program Kamera, použitý k focení bohužel po upgradu nedovolí nastavit rozlišení a je fixované na 1920 x 1080. (Specální dotaz_: myslíte že je to u všech notebooku na pevno, nebo to může být dáno tím, že displej je stejného rozlišení á nebo tím, že i toto rozlišení je nejvyšší, ve kterém dovoluje notebook točit video při 30 fps a zároveň nejvyšší rozlišení vybratelné z nabídky rozlišení v této aplikaci kamera: 720p nebo 1080p)

Tudíž rozdíl 2 a 5 Mega.px je dost omezující. Proto lze fotit pomocí jiných programů, které vyberou "Integrated Rear Camera" a nastavím i tam ručně rozlišení.
Ale zde opět je kompromis: Už v této Fázi musím vybrat rozlišení, fps a kodek(mjpeg,rgb,yuvy), které se použije k vyfocení snímku. Zároveň ale jsou tyto volby použité k zobrazení náhledu a 2592x 1444 umí jenom 15fps v mjpeg a 5 fps v jiných. A jistě uznáte, že při těchto fps je vjem z hledáčku ne uplně hezký. A blbě se tím konntroluje okamžik, kdy je správně zaostřeno, protože foťák ostří pravidelně a při nižších fps selze strefit do neostrého snímku.
Navíc další věc: ta mjpeg komprese nemá možnost nastavení kvality a je poznat, že obrázky trpí mírnými artefakty JPG a také lze pozorovat horší saturaci.

Proto by mě zajímalo, zda je možné nějak provozovat focení tak, že náhled se bude získávat v 30fps a zvoleném rozlišení (1920x1080 nebo i menší, podle velikosti okna) a jakmile chci udělat fotku, foťák přepne do 5 mp a RGB.

Předmět Autor Datum
tam je to skôr obmedzené stavbou integrovanej kamery a jej možností,snímače v takýchto integrovaných… poslední
audax 01.10.2015 12:07
audax

tam je to skôr obmedzené stavbou integrovanej kamery a jej možností,snímače v takýchto integrovaných záležitostiach sú velmi jednoduché,obvykle kamera nemá žiadny hw kodek a spolieha sa len na softwarové spracovanie výsledku a tomu obvykle zodpovedajú aj možnosti nastavenia,ak by sa tam osadil nejaký ateme/faroudja/da Vinci/Winnow Videum/GV-Blue hw MJPEG/HD video kodek a optika Zeiss/Schneider-Voigtländer/Yashica-Kyocera/Chinon a spol,len výrobná cena integrovanej kamery by bola vyššia ako maloobchodná cena celého notebooku....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru