Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem recovery NTB acer

Ahojte všichni,
prosím o radu.. Mám ntb acer a rád by jsem ho dostal do továrního nastavení. OS je WIN 7. ve správci disků vidím oddíl PQSERVICE, což by měl být recovery oddíl. Avšak při spuštění NTB mačkám ALT+F10, naběhne loading files, chvilku načítá a poté vyběhne tabulka s textem Please complete operating system setup process before doing system recovery. Co jsem hledal na internetu nic k tomu co by mě pomohlo jsem nenašel. Systém chci obnovit kvůli totálně zavirovanému PC. Nakonec jsem to tedy udělal tak, že jsem naistalil neoficiální WIN 7 co mám doma a to kvůli tomu, že jsem chtěl stáhnout a spustit Acer eRecovery management. bohužel na stránkách aceru už ji nelze najít.. Je tam pouze Acer Care Center Check Tool, který mě ale píše že není podporován mojím PC. Jak se tedy dostanu do továrního nastavení?? je ještě nějaká šance??

Předmět Autor Datum
Aby to nebylo tak jednoduché. Našel jsem ještě dvě recovery DVD, které jsem udělal při prvním nastav…
Stenlysko 02.10.2015 08:36
Stenlysko
Na tych DVD si mal Win Vista a ne Win7, a teda si ich nevyrabal z toho notebooku. Ked tam stale je t… poslední
MM.. 02.10.2015 10:39
MM..

Aby to nebylo tak jednoduché. Našel jsem ještě dvě recovery DVD, které jsem udělal při prvním nastavení PC. Po spuštění recovery z DVD a výběru jazyka, a výběru disku mě to nabízelo jenom a pouze 100 Mb, které jsou rezerovované systémem.. Po pátraní ve správci disků jsem zjistil, že na prvním místě je PQSERVICE (recovery oddíl), na druhém místě je 100 MB, které jsou rezervované systémem a na třetím místě teprve oddíl označený C. Nabootoval jsem tedy do instalačního média WIN 7, sloučil ty dva oddíly do jednoho (C + 100 MB) naformátoval a ukončil instalaci. Poté znova boot z DVD recovery a proběhlo obnovení do továrního nastavení.

Jaké bylo moje překvapení, když se nainstaloval systém WIN Vista, i když na nálepce jen WIN 7 a taky na licenční štítku nalepenén na NTB je taktéž WIN 7.. Jsem z toho naprosto už jelen :)

Na tych DVD si mal Win Vista a ne Win7, a teda si ich nevyrabal z toho notebooku.
Ked tam stale je ten recovery oddiel, tak ho zasa spusti cez alt-F10, alebo si objednaj recovery DVD od acer. Tretia moznost je zobrat klasicku instalacku Win7 spravnu ediciu a OEM, a zadat instalatoru svoje cislo. Nasledne nainstalit ovladace od acer.

P.S. pred tym alt-f10 mozes skusit aj zrusit uplne ten systemovy oddiel co si ho tam uplne posahal spajanim. Oddiel sa da zrusit napr. v gparted cd alebo v normalnom instalatore W7 a potom resart

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru