Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvláštní závada na notebooku

Zdravím. Dovolím si poprosit někoho zkušeného o názor ohledně mého notebooku. Dostal jsem starší notebook Dell Vostro a mám s ním následující problém. Nepravidelně, ale dost často se stává, že se trvale rozsvítí kontrolka harddisku (nebliká jak je běžné, ale svítí nepřerušovaně) a notebook zamrzne, trvá to několik vteřin až max 2 minuty (děj je nepravidelný a náhodný). Po rozsvícení kontrolky harddisk utichne a po tu dobu nepracuje, po zhasnutí kontrolky začnou hlavičky harddisku ševelit a vše zase začne fungovat. Během té doby co ikonka svítí, tak nelze nic dělat, ntb prostě zamrzne, zvláštní je, že někdy se mi nepřeruší Skype a někdy ano. Zvláštní též je, že se to nestává když nějaký program s harddiskem pracuje, když třeba spustím test u svého Avastu, tak po dobu prohledávání systému nikdy ntb nezamrzne. Neví náhodou někdo, co by tuto otravnou poruchu mohlo způsobovat? Moc díky.

Předmět Autor Datum
Avast vyhoď. Zkusil bych to nejdříve odvirovat (MBAM v nouzovém režimu počítače). Pokud to něco najd…
IQ37 07.10.2015 11:33
IQ37
otestovať disk HDTune Health,Error Scan
sakraforte 07.10.2015 11:58
sakraforte
pravdepodobne ma disk vadne sektory. Nainstaluj su program menom HDTune 2.55 a nim to preskenuj a ak…
human0id 07.10.2015 12:50
human0id
Díky za odpovědi. IQ37 Nezdá se mi, že by to způsoboval nějaký malware, ale samozřejmě zkusit kontro…
lupi 08.10.2015 10:35
lupi
tak by to nebyla zrovna dobrá vizitka pro Avast Pokud si tady okolo počteš, tak zjistíš, že Avast n… poslední
IQ37 08.10.2015 11:27
IQ37

Díky za odpovědi.
IQ37
Nezdá se mi, že by to způsoboval nějaký malware, ale samozřejmě zkusit kontrolu i nějakým jiným programem určitě nemůže být na škodu. Pokud se něco najde, tak by to nebyla zrovna dobrá vizitka pro Avast.
sakraforte, human0id
Kouknu jestli nenajdu něco co ještě nemám zálohovaný na externím disku a zkusím projet programem na kontrolu hardwaru, jestli ten harddisk opravdu nezpívá poslední píseň, vyzkouším i chkdsk. Ale musím říci, že krom zmíněného problému nic alarmujícího nepozoruju, počítač nijak nepadá, žádné hlášky nechodí...

Náhodou tu není někdo, kdo se s podobným problémem osobně setkal?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru