Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavení výchozí grafiky Asus X555LB XO071

Zdravím, pořídil jsem si notebook Asus X555LB XO071 a nevím si rady s nastavením výchozí grafiky.
OS Win 10 Pro 64 bit, všechny ovladače stáhnuté a aktuální. Notebook má interní grafiku Intel 5500 a dedikovanou nVidia GeForce GT 940M. Bohužel jako výchozí je nastavená ta integrovaná a za boha nevím, jak to změnit. Při otevření správce zařízení a monitoru, tak ve vlastnostech je zobrazena ta Intelácká, pokud ji zakážu, není tam žádná, ale ani nejde žádná přiřadit. V Biosu žádná možnost přepnutí není, tak jsem to měl na minulém Asusu. Jediné, co lze, je nastavit pro každou aplikaci výchozí grafiku, ale rád bych využíval stále nVidii a Intel zakázal. Bohužel, po zakázání ve správci zařízení a následném RR ntb jedu bez grafiky, je to poznat na rychlosti načítání a na rozlišení displeje.

Díky, Achiler

Předmět Autor Datum
edit. : GeForce má 2GB vlastní paměti.
Achiler 11.10.2015 19:56
Achiler
• Nejde. • Vzdy pojedes na Intel HD na plose, ono je to tak udelané schvalne, nvidia slouzi az kespu…
CoCoChanel 11.10.2015 19:57
CoCoChanel
A já jsem se tu s tím pral 5 hodin :-) Nemůže ale pak být ntb zpomalen například při více procesech… poslední
Achiler 11.10.2015 20:13
Achiler

• Nejde.
• Vzdy pojedes na Intel HD na plose, ono je to tak udelané schvalne, nvidia slouzi az kespusteni graficky narocnejsich programu ci her, uz jen kvuli strategii eco. energie, kde kuprikladu na baterce ti to muze udelat az jedno-hodinovy rozdil.

A já jsem se tu s tím pral 5 hodin :-)
Nemůže ale pak být ntb zpomalen například při více procesech prováděných na ploše, prohlížeči? Prostě když budu kopírovat nějaká data, poslouchat hudbu, prohlížet internet apod?
Moc se v tom nevyznám, je možné, že na to grafika nemá vliv a závisí to pouze na procesoru a ramkách, ale zeptám se.

A ještě jedna věc, nastaví se při náročnější aplikaci grafika sama, nebo to musím dělat sám v Nastavení nVidia?
Já si i říkal, proč ta aplikace k nastavení nVidie je taková jednoduchá, kdežto u té Intel je všelijaké možné nastavení. A při zakázání té Intel grafiky mi ani nenaskočilo app. Nastavení nVidia...

Tak děkuju moc.

Ikdyž možná bych měl ještě jeden dotázek, jak jsem se v tom hrabal, několikrát restartoval ntb a projížděl Bios, tak mi po chvilce začal notebook za provozu po náhodném kliknutí pípat. Nebylo to pokaždé, ale celkem často. Např. jsem rozklikl nastavení, zařízení, správce zařízení a v tu chvíli to píplo, tak vybral grafiku a zase píplo. I při změně pozadí plochy se to občas stalo, procesor byl ale vytížen z 11% a větrák jsem skoro neslyšel. Po vypnutí a zapnutí po 2 minutách už vše ok. To pípání bylo ale nepříjemné a obávám se toho, aby zase někdy nepřišlo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru