Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Náhlé snížení výdrže baterie notebooku + nadměrné větrání

Dobrý den,

mám notebook Toshiba Portege Z30-A-12N, Windows 10. Asi před 3 týdny se náhle zhoršila výdrž baterie a to poměrně výrazně. Průměrná výdrž byla cca 9 hod, po změně kolem 4 hod. Taktéž začalo nadměrně fungovat větrání.

První, co mě napadlo, byl nějaký virus, protože kdykoli jsem měla podobný problém, byl v tom nějaký vir. Po projetí notebooku ESETem byl skutečně nalezen trojský kůň a tak jsem myslela, že problém bude vyřešen. Stav se však ani poté nezměnil. Rozšroubovala jsem tedy notebook a mechanicky vyčistila vnitřek, vysála prach a pročistila větráček. Ani po téhle akci se však nic nezměnilo.

Zdá se mi, jakoby něco stále jelo na pozadí a notebook zatěžovalo a bralo mu výdrž i výkon. Nutno ale konstatovat, že notebook je stále rychlý a nepociťuju žádné sekání nebo pomalejší odezvu. Jediné, co se možná občas stane, je pád prohlížeče Firefox.

Uvítám jakékoli rady/tipy. Stáří notebooku je jeden rok, baterie po prozkoumání Toshiba Health center ukazuje stav baterie jako "správný", nejlepší na stupnici je "výborný". Nevím, jestli to může mít nějakou spojitost, nebo jde prostě o klasické opotřebení časem.

Děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny