Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektronické bankovnictví v mobilu - je bezpečné?

ostatní jsou tak po různu postahované z netu
Zalezi co je to po ruznu, pokud se jedna o nejake ty cracknute hry, tak ty urcite nebezpeci predstavuji.

Nevím, jak je to s virama na mobilech, ale je fakt, že většina aplikací má spoustu oprávnění. Nemohou tedy, v kombinaci se zapnutým netem, odesílat někam citlivá data?
Ano, mohou.

nainstaloval třeba Notroot Wirelles, který vybraným aplikacím zamezí přístup k netu
Aplikaci neznam, ale bez root pristupu nemuzes na urovni systemu zakazat jakekoli jine aplikaci pristup k netu a pokud to aplikace resi nejak jinak, urcite to nebude 100% spolehlive.

Poraďte, jak eliminovat možná nebezpečí.
Pokud mozno neinstalovat aplikace mimo Google Play a kdyz uz, tak jen popularni a tedy proverene aplikace, rozhodne ne cracknute.

Z Google Play instalovat aplikace s vetsim poctem uzivatelu s dobrym hodnocenim, ktere jsou zase nejakym zpusobem aspon trosicku proverene.

Nekdy muze byt dobre si poridit root pristup. Zde je ale velky vykricnik, ze je treba vedet co delam. S root pristupem opatrne, urcite povolovat root jen na dotaz, cimz zamezis ziskani rootu aplikaci, ktera ho nepotrebuje. Existuji aplikace na systemove omezeni pristupu k internetu (aplikacni firewall). Existuji aplikace na zamezeni prav, ktere aplikaci nechces dat a nepotrebuje je (typicky cteni SMS).

Zalezi take na bance, viz. jiz zde zminena registrace telefonu k danemu uctu.

Ja sam sice pouzivam mobilni aplikace jen na prohlizeni uctu, neposilam prikazy, to delam vzdy z domova z PC, ale na druhou stranu vylozene bych se toho nebal, kdybych tu potrebu mel, tak jako nejdulezitejsi krok povazuju tu instalaci aplikaci vyhradne pres Google Play.

Antivir nebo nejake bezpecnostni reseni na Androidu nema smysl pouzivat, nicemu nezabrani, pokud tomu neudelas pritrz ty sam jako uzivatel, to jest napriklad to, ze mas povoleno instalovat aplikace z neznamych zdroju teda mimo Google Play.
Aby bezpecnostni reseni melo smysl, musi mit root pristup. Samozrejme neznam zadneho uzivatele s rootem, ktery by si nejake bezpecnostni reseni (pro frkuliny) instaloval, clovek s rootem uz tomu musi rozumet a pak zvoli aplikace typu Droidwall a Xprivacy, pricemz druha jmenovana neni vubec trivialni na instalaci do Androidu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny