Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem GTX960 4GB nebo 2GB ??

inu, schválně jsem testoval R9 380/2GB na GTA V (stavěl jsem PC s velmi napjatým rozpočtem) a určité problémy tam byly, zrovna GTA má docela "hladový" přístup k VRAM.

Pokud je finanční prostor připlatit si, myslím, že to za to stojí.

BTW, srovnání GTX960 4/2GB: https://www.youtube.com/watch?v=DciW-EPXY8o Tam je vidět, že to dělá obecně rozdíl "pouhých" 7 FPS, jenže je to "rozdílových" 7FPS, průměr 40 a 47FPS totiž znamená, že 2GB verze bude už nejspíše často viditelně lagovat (FPS budou padat ke 30 a možná i níže), kdežto 4GB verze se vždy udrží nad 35 FPS. Samozřejmě jde to řešit přenastavením detailů, ale já osobně bych si připlatil namísto např. CPU právě za grafiku. Kdyby to by rozdíl 100 FPS nebo 107 FPS, neřekl bych ani popel.

edit: jinak věřím tomu, že zrovna R9 380 za dva roky až tak nezastará - bude již určitě mimo mainstream, ale jsem si téměř jistý, že na rozdíl od GTX960 na ní půjdou budoucí hry hrát jako na budoucích herních entry modelech. Důvod je ten, že hrubý výkon je relativně vysoký a zároveň ta karta není z pohledu funkcí tak brutálně ořezaná jako GTX960.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny