Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s R9 390X

Zdravím, mám problémy s R9 390X. Pokusím se to nějak popsat. Takže dodnes pohoda, hraju občas nba 2K16 a občas fifu. Fifa běhá v pohodě, ale to je asi jasný, když není moc graficky náročná. NBA je zase odfláknutá optimalizace, ale celkem to jede. No, tak dále, hraju NBA a i když mám dynamic vsync vynucený, tak grafika v menu a při bližších pohledech na hráče při hře hrozně začíná "řvát". Při samotné hře pohoda, ale prostě v menu a při opakovačkách akcí začíná prostě grafika vážně být dost hlasitá. Tak jsem si říkal, že je divné, když mám vsync (tak fps ani v menu ani při opakovačnách nemůže jít nad 60fps), tak proč tak najednou vždy začne grafika dělat takovej rámus a jakmile je zase pohled normální kamery při hře, tak se zase grafika uklidní. To ale není ten velký problém, co mě trápí.

Dnes jsem si řekl, že se na to mrknu blíž. Zapl jsem afterburner a zapl hru a koukám, že když mám afterburner zaplý, tak i když jsem v něm netaktoval nic, tak core clock je pouze na 540, místo 1080 a Memory clock je 750 místo 1500. To se ve hře moc neodrazilo, nebo ní tak, jak by asi mohlo, tak jsem zkusil firestrike, abych viděl, zda jenom afterburner neukazuje blbosti. Firestrike jsem dělal už dříve když jsem kartu koupil s výsledkem kolem 12000. Po měření vylezlo něco přes 6000, takže jsem si říkal dobře, tak to dělá afterburner, tak jsem ho vypl, restartoval PC a zkusil firestrike znovu. Nechal jsem zaplé jen gpu-z abych viděl, zda takty už jsou normální. U core clock už to bylo normalně 1080, u memoryclock 750, ale tam jsem se dočetl, že je to normální, že to ukazuje 2x méně, než to má být, ale já se v tom nevyznám :/. Každopádně mi ale zase firestrike vyšel pouze něco přes 9000, a přitom když už to mělo jet na plno, tak jsem čekal zase něco kolem těch 12000, co jsem míval dříve. Samozřejmě mám jiné drivery než tehdy, ale že bych měl o 3000 to méně, to asi driverami nebude.

Omlouvám se, že to píšu jako to prase, ale já vlastně nevím, co od Vás chci :/. Prostě je to celé divné, hlavně ta grafika. Přijde mi, že se hrozně zahřívá a hrozně řve, přitom mám vzdušnou case a ostatní komponenty jsou krásně "chladné". Také mě zaráží ty podivno výsledky ve firestriku. A také nechápu, jak může už při 70% větrák na grafice řvát jako helikoptéra. Točí se oba, ale jak říkám, jsou děsně hlučné. Tak kdyby někdo chtěl cokoliv napsat, tak prosím, já vážně nevím, co s tím je. Teď jsem znovu zkusil firestrike ještě jednou, ale prostě zase http://www.3dmark.com/3dm/9040210.

Prosím o jakokoukoliv pomoc. :(

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny