Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 7 na jednom HDD Windows 10 na druhém HDD

Ahoj,

mám ve stolím pc na jednom disku nainstalován Windows 7 a na druhém fyzickém disku Windows 10. Při startu si z menu bootování vyberu, který zrovna spustit. Akorát když chci spustit w7, a byl předtím spuštěný w10, tak ten chce vždycky kontrolovat disky na chyby. Dá se to nějak ošetřit, kromě toho, že bych odpojoval disky fyzicky? Aby systémy na sebe "neviděli".

Předmět Autor Datum
A ked restartujes len W7 (bez spustania W10) tak nechce? Je mozne ze je ten filesystem poskodeny vzd…
MM.. 27.10.2015 20:44
MM..
Když restartuji W7 (bez spustania W10) tak nechce. Děkuji. Zkusím si s tím tedy pohrát. poslední
forjoyrider 27.10.2015 21:26
forjoyrider

A ked restartujes len W7 (bez spustania W10) tak nechce?
Je mozne ze je ten filesystem poskodeny vzdy a nezmaze si to dirty flag, to by potom chcelo spustit kontrolu chyb pod win (chkdsk pismeno: /f)

Spusanie osobitne je mozne, ale to by chcelo aj tak nainstalit a vyberat si OS napr. pomocou bootmenu biosu. Ked nechces aby na seba videli tak zrus pismeno v sprave diskov alebo v spravci zariadeni ten W7 disk zakaz.

Idealne je vo W7 aj vo W10 vypnut defragmentaciu (pravy klik na disk - nastroje - defragmentacia - tam je plan defragmentacie, uplne vypnut). To by aj mohlo stacit aby to furt nerozosieral. A druha vec je v tych W10 si deaktivuj fast start (v ovl.panely-energia, nalavo klik na akcie tlacitok, a potom klik na umoznit editaciu neaktivnych nastaveni (pyta admin heslo) a dole je "rychle spusteni", deaktivuj. Zmysel je v tom aby vo W10 vypnutie bolo skutocne vypnutie a ne microsoft sleep ojeby, aby dozapisoval vsetky diskove cache

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru