Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr tabletu

Dobrý den, prosím o pomoc s výběrem tabletu pro ženu. Dosud je a dále bude používán kancelářský PC Dell, OS Windows 7, 32 bit, MS Office, e-maily jsou nyní vyřizovány přes Microsoft Outlook webový přístup k serveru na firemní centrále, dosud není žádná zkušenost s tabletem. Případná možnost alespoň částečné a příležitostné náhrady notebooku je vítána, ale není to nutností. Využití pro navigaci v autě požadováno, Skype hovory, fotky - focení (příležitostně), běžně příjem, odeslání, dlouhodobá archivace fotek.
Nutné je vybrat ze tří možností (jedná se o podmínku danou firmou, pravděpodobně staré skladové zásoby):
1) Samsung Galaxy Note PRO 12.2 LTE Black (SM-P9050) = OS Google Android
2) iPad Air 2 128GB WiFi Space Gray = OS Apple iOS
3) Acer Aspire Switch II 128GB + dock s klávesnicí Silver Gray Aluminium = OS Microsoft Windows
Otázky / k zamyšlení:
Jaké zařízení z uvedených zvolit a proč? Jakou navigaci zdarma do něj zvolit? Případně jakou placenou navigaci s doživotní licencí podpory zvolit? Možnost mobilního internetu vítána (mob. oper. - SIM), není však podmínkou. Použitelnost externí karty vítána. Velikost, hmotnost, kvalita materiálu, kvalita zpracování, výpočetní výkon je podružný, uchycení zařízení v autě, uchycení zařízení na pracovním stole + dokoupení klávesnice, tašky pro přenášení, ochranná folie, silikonový obal - to vše je nutné zaplatit z vlastních prostředků navíc ...
Děkuji Vám za případnou pomoc.

Předmět Autor Datum
Pokud to má být tablet pro Vás, kdy se o něj budete starat výhradně sama, pak bych určitě nešel do t…
tojezdenek 04.11.2015 14:25
tojezdenek
Tak pokud ten tablet má být eventuální náhradou NB,tak zcela určitě zařízení s OS Windows. Tablet s…
pedrosoo 04.11.2015 14:43
pedrosoo
Fíííha - s Windows? A jakoupak že to navigaci? Třeba free? Byly dány jisté parametry, co to má splno…
tojezdenek 04.11.2015 14:54
tojezdenek
... možnost alespoň částečné a příležitostné náhrady notebooku je vítána ... No a Android si bude bá…
pedrosoo 04.11.2015 15:08
pedrosoo
V cem by si mel s Windows a notebookem rozumet? Na Androidu je k dispozici MS Office. Pripojeni na f…
Jan Fiala 04.11.2015 15:11
Jan Fiala
Jedině tablet s Windows - plnohodnotné zařízení, x86 či x64 procesor - dobrý výkon + solidní grafika…
windowsáč 04.11.2015 15:24
windowsáč
To jako vážně ? :-?
pedrosoo 04.11.2015 17:12
pedrosoo
Už jsi viděl HERE? Je zdarma, dokonce i pro Android (tam je jednoznačně nejlepší). Jinak souhlasím…
touchwood 04.11.2015 16:25
touchwood
Neviděl jsem žádné HERE. Nepoužívám aplikace, které byly přilepené na startu, ale jsem vybaven vlast… poslední
windowsáč 05.11.2015 18:56
windowsáč
tojezdenek: Smekám před vámi a ochotou podělit se o váš pohled a názory. Děkuji! Raději zopakuji a…
Tablet 04.11.2015 16:17
Tablet
Hm.. ono je to skoro přesně obráceně. Ten Acer je nejhodnotnější a s nejkvalitnějším provedením (na…
touchwood 04.11.2015 16:29
touchwood
Znáte ten vtip, jak se žena zeptala tří mužů a požádala je o rady a názory? Každý jí řekl něco jinéh…
Tablet 04.11.2015 16:37
Tablet
Ten Acer je nejvýkonnější a je přijatelnou náhradou PC, ale jinak jablíčko je k ničemu, slušný výkon…
TheAntiMaster 04.11.2015 16:49
TheAntiMaster
Díky za uznání. Osobně s Apple zkušenost nemám, takže pokud bych šel na jistotu a jednoduchost, byla…
tojezdenek 04.11.2015 16:52
tojezdenek

Pokud to má být tablet pro Vás, kdy se o něj budete starat výhradně sama, pak bych určitě nešel do toho zařízení ACER s Windows - v případě problémů se systémem si jako běžná žena nedokážete poradit s formátováním, instalací a nastavením systému - ono to chce mít přece jen nějaké znalosti a zkušenosti. Co se týká iPadu s Apple OS - to by nemusela být špatná volba - pokud vím, tak snad tento OS má být v mobilním zařízení nejprodávanější na světě a z toho plyne, že v případě problémů a potíží určitě najdete spřízněnou duši, co dokáže poradit. Já osobně, v současné situaci, bych šel do OS Androida, ikdyž nejsem zastáncem Samsungu. OS Android má dnes snad 7 z 10 lidí a je zde velká možnost uplatnění a zkušeností. Jako navigaci - zde je velká škála programů - např. Sygic - jsou free a v cz i s celou Evropou. Ale takových navigací je víc. V případě nutnosti formátovat je návrat do továrního nastavení jednoduchý - poradí každý majitel chytrého telefonu. Je v něm připojení 3G/LTE pro mobilního operátora a dá se vložit i SD externí karta. Obaly k tabletům nejsou až tak nákladné - do 400Kč za kvalitní obal (třeba stojánkový), přenášet se dá i v igelitce. Z mých zkušeností bych externí klávesnici nedoporučoval - nemám s nimi dobré zkušenosti - lépe využít tu v Androidu a pokud ta nepasuje, dá se nainstalovat jiná, co bude vyhovovat lépe. Nový tablet má už ochrannou folii na sobě - netřeba utrácet. Tolik z mého pohledu. 8-)
P.S.: Skype i fotit umí Android taky.

Tak pokud ten tablet má být eventuální náhradou NB,tak zcela určitě zařízení s OS Windows. Tablet s Androidem do kancelaáře berte jako vtip. Jedině jako hračka pro dítka návštěv.K ničemu jinému se Android totiž nehodí.

Jedině tablet s Windows - plnohodnotné zařízení, x86 či x64 procesor - dobrý výkon + solidní grafika, plnohodnotný OS s plnohodnotnými programy...Android do tabletu jsou dle mého vyhozené peníze a natož při nahrazení notebooku s Win7.
Počítám, že když uživatel již ve Win pracoval, tak na tabletu nebude mít problém. Formátování? Tedy spíše obnova továrního nastavení je i pro zcela nového uživatele Win banální (vše po lopatě vysvětleno krok za krokem). Navíc se do recovery přejde přímo z prostředí Win.
iOS, Android = parodie na osobní počítač - samozřejmě neplatí u smartphone.

Už jsi viděl HERE? Je zdarma, dokonce i pro Android (tam je jednoznačně nejlepší).

Jinak souhlasím s pedrózem, že na práci přednostně Windows s klávesnicí (klidně odnímatelnou), ťapací tablety jsou maximálně na prohlížení webu a dlouhodobě se s nimi pracovat nedá, zejména s těmi androidími (ty jsou vhodné pro děcka na hraní her). Stejně tak podpora Exchange je u Androidu ne zcela optimální (funguje, ale semtam se při sychronizaci "ztratí" mail, položka v kalendáři nebo kontakt), proti tomu Windows (jak mobilní, tak samozřejmě desktop s Outlookem) jsou naprosto v pohodě.

Neviděl jsem žádné HERE. Nepoužívám aplikace, které byly přilepené na startu, ale jsem vybaven vlastními, skutečnými programy.

Pochopitelně je tato valba velmi individuální. Každý má jiné zkušenosti a požadavky. Měl jsem v ruce tablet s Androidem i iOSem, a tak nějak jsem postrádal jejich význam - u iOSu více. Preferuji jedině Windows (RT nikoliv) a vyhýbám se ARM procesorům. Jinak souhlasím, že např. tyto systémy jsou pro naprosto neznalého uživatele přívětivější a možná přehlednější.

Android mi ale nijak nevadí ba naopak. Například do smartphone je to skvělá volba. To si zase nedovedu představit Windows Phone - katastrofa.

tojezdenek: Smekám před vámi a ochotou podělit se o váš pohled a názory. Děkuji!

Raději zopakuji a doplním, aby nedošlo k nepochopením.
Tablet vnímám jako zařízení určeně ke konzumaci obsahu, případně pro prezentaci u klientů - dosud plně postačoval papír a tužka (možná v budoucnu PDF - text, tabulky, grafy), nikoliv pro X hodinovou denní práci.
Předběžně to vidím takto:

1) Apple = 95%
Co znamená "asistovaná GPS”? Někde se uvádí, že GPS není integrováno.
2) Samsung 80%
3) Acer = pravděpodobně potenciální brak, asi raději bez komentáře

Tablet skutečně nemá být a pravděpodobně ani nebude dočasnou náhradou za kancelářské PC i když v rámci kancelářské profese jde naprostá většina agendy přes webové rozhraní přístupem do web aplikací na serverech centrály. Běžně v kaceláři pracuji s PDF (bez nutnosti editace), pouze přeposlání, archivace. V případě poruchy stolního PC je k dispozici ještě staré PC a možnost notebooku (dosud je kancelářský Dell spolehlivý, mám 3 roky záruku opravy v den následující po dni nahlášení závady, case je pravidelně čištěný, soukromý notebook dosud nebylo potřeba náhradou nasadit).

Hm.. ono je to skoro přesně obráceně.

Ten Acer je nejhodnotnější a s nejkvalitnějším provedením (navíc je i nejvýkonnější). Druhý je Mošt (ovšem s naprosto debilním OS, kde nic nejde udělat normálně a každá aplikace má svůj jail - toto je vhodný OS pro nenáročné usery) a třetí Sráčsung - běžná spotřebka pro masy jako Mošt, jen vyrobená z plastiku a trochu lepším OS.

Díky za uznání. Osobně s Apple zkušenost nemám, takže pokud bych šel na jistotu a jednoduchost, byla by moje volba Android. Protože jsem ale IT "babral", co si rád hraje a právě proto, že s Apple zkušenost nemám, šel bych do nich - aspon se cosi nového naučím.
Co se týče AGPS, tak přesněji definované - "AGPS vyuziva pro rychlejsi a presnejsi navadeni (pripadne pro mista bez signalu GPS) datoveho prenosu. Pokud se to AGPS vypne tak tablet bude fungovat jako klasická navigace, akorát bez rychlejšího vyhledávání." Pozor ale na zahraničí, protože jsou názory, že "agps je jenom dalsi zpusob jak operatori zlidi chteji vytahnout prachy, hlavne v roamingu".
Přeji dobrou volbu a štastnou ruku. 8-)
S PDF si Android poradí taky a dá se v něm i psát jako ve Word Office od Windows - jen nainstalovat požadovaný program pro Android, který je Obchod play taky zdarma.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru