Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Virtualizace Kali linuxu?

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo máte zkušenost s virtualizací Kali linuxu.
Zkoušel jsem to ve VirtualBoxu a VMware, v tuto chvíli si nejsem jistý na kterém z těchto 2 se mi to podařilo rozjet, ale na tom, na kterém jsem to rozjel, byl problém s internetem, protože připojení k internetu nejspíš šlo přes daný virtualizační program a nemohl jsem si dělat to, proč jsem si s tímto linuxem začal hrát (útoky na vlastní wifi router a odposlech jiných zařízení), protože buď jsem si v daném virtualizačním programu povolil internet, tím pádem jsem už na internetu byl připojen a nebo jsem internet povolený neměl, takže linux neviděl žádný router nic, na co by se mohl připojit.

Tak se chci zeptat, jestli někdo s tímto máte zkušenosti, ať nemusím dualbootovat a můžu si jen tak "hrát" přes virtualizaci.

Předmět Autor Datum
chce to externí wifi kartu, máš ji?
karelX 06.11.2015 19:06
karelX
abych se přiznal, v tom, co je externí wifi karta a co není se nevyznám (jestli externí musí být nut…
ahojahoj 06.11.2015 19:29
ahojahoj
Tak ještě jednou: na to, abys mohl používat virtualizované bezpečnostní nástroje, potřebuješ iface,…
touchwood 08.11.2015 11:18
touchwood
::)
Rce 06.11.2015 21:39
Rce
díky za nepřínosnou zprávu, ale když jsem viděl tvoje stránky, tak od tebe toho člověk tu moc očekáv…
ahojahoj 08.11.2015 01:05
ahojahoj
Nezlob se, ale já vůbec tomu dotazu jazykově nerozumím. Jako by byl psán cizí řečí, patrně jsem troc…
Rce 08.11.2015 03:05
Rce
Když nerozumíš dotazu, tak proč vůbec odpovídáš? Chceš být zajímavý či co? A gratuluji, klidně moji… poslední
ahojahoj 09.11.2015 14:31
ahojahoj
Ak chces skusat nieco s wifi na virtuale a potrebujes byt sucasne pripojeny do Internetu, tak potreb…
Kilo.Viktor 08.11.2015 10:40
Kilo.Viktor
WN321G mám ověřenou a funguje..
touchwood 08.11.2015 11:19
touchwood

abych se přiznal, v tom, co je externí wifi karta a co není se nevyznám (jestli externí musí být nutně přes usb nebo ne). Ale zkouším to na ntb lenovo z50-70, přes dualboot jsem s Kali problém neměl, nevyzkoušel jsem sice všechny nástroje, ale s útoky na router problém nebyl.

Tak ještě jednou: na to, abys mohl používat virtualizované bezpečnostní nástroje, potřebuješ iface, který je VÝHRADNĚ ve virtuálním stroji. Tj. nemůžeš použít virtuální adaptéry, které se mapují na fyzický HW hostitele (důvody jsou zřejmé: možnost nastavení promiskuitního režimu, v případě wifi taky přímý přístup k WLAN čipu). Proto potřebuješ USB wifi "klíčenku" nebo USB ethernet kablík - ten musíš připojit jako USB zařízení do virtuálu.

Když nerozumíš dotazu, tak proč vůbec odpovídáš? Chceš být zajímavý či co? A gratuluji, klidně moji ip zablokuj, u srdíčka mě to netrápí, protož nejedu na 1 ip adrese ani nemám potřebu vidět ty stránky znova :D

Ak chces skusat nieco s wifi na virtuale a potrebujes byt sucasne pripojeny do Internetu, tak potrebujes dve sietove karty. Neviem ako na Kali, ale vo virtuale nechodi napriklad USB wifi karta TP-Link WN722N a to ani ked je to Windows ako virtual. Vyskusal si vsetky utoky. No a co dalej, budes este kali na nieco ine potrebovat ? Lebo ked nie, tak je zbytocne investovat nejake prachy do dalsej wifi karty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru