Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem GTX 970 vs R9 390

K pofidérním videím se jůtjůb se odmítám vyjadřovat, tam bych informace opravdu nečerpal. Jelikož tam najdeš i zvracející rybu, prdícího papouška či kulhajícího hada = taky tomu budeš věřit?
Informace čerpej z důvěryhodných webů, kde jsou ty benchmarky opravdu skutečné. Tam se dozvíš, že se najde sice pár her, kde je ta 970 lepší, ale nic to nemění na tom, že ve finále má stejně pořád trochu navrch 390.
Jestli nejsi honič FPS a je ti jedno, jestli budeš mít 60 a nebo 59, tak nechápu, co tu řešíš. Ježek už ti jasně odpověděl a já se pod jeho příspěvek naprosto podepisuji.

8GB paměti (to se ti v budoucnu bude hodit).. vs osekaná 970 = 3,5GB
512bit vs 256bit sběrnice (to je jen další výhoda)
Až přijde doba DX_12, tak s GPU od AMD tolik nezapláčeš.

Pokud vím, obě ty GPU stojí stejně, takže pokud nejsi jak krocan a nejedeš výslovně po červené, nevidím jediný důvod jí kupovat.
Kdybys nebyl líný, všiml by sis, že 390 mám a zatím jsem nezaznamenal sebemenší problémy = klátím v FHD vše na ultra (konkrétně ale na Zaklínače se mě neptej, toho nehraju).

Tohle téma se tu řeší dnes a denně (390 vs 970) a už mě z toho vážně bolí hlava :-)
Můj názor je ten, že pokud člověk nemá problém se zrakem a zároveň umí i logicky uvažovat, pak je mu jasné, že ty karty jsou na tom cca stejně (ano). Takže v tom případě.. podle čeho vybírat? Dej si ty 2 karty do porovnání a vybírej podle toho, která má papírově lepší předpoklady. A snad ti pak bude jasné, která to je..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny