Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AMD Athlon 3800+ znamená že v porovnání z Intelem má 3 800Mhz?

Tady na datard.cz sem si cet popis co co je a vyplinulo z toho ze to oznacení procesoru udává frekvenci v porovnání z intelem.

Frekvence procesoru
Frekvence procesoru udává především jeho výpočtovou rychlost (ovlivňují jí i další faktory). V dnešních dobách se měří v gigahertzích (GHz). Pro potřeby stolních počítačů sloužících pro kancelářské účely je ideální frekvencí hodnota kolem 2,5 Ghz. Pokud hledáte opravdu výkonný počítač na hry a multimédia (například stříhání videa) volte vždy co nejrychlejší procesor. V tuto chvíli procesory s frekvencí kolem 3,6 GHz.

Speciální kapitolou jsou procesory určené speciálně pro notebooky, které mají některé výpočtové funkce upraveny jejich potřebám, nebo případně umí snižovat svojí frekvenci v případě odlehčení procesoru za účelem šetření elektrické energie. Za ideální frekvenci mobilního procesoru lze označit hodnotu kolem 1,8 Ghz.

Pozor na specifické značení frekvence procesorů společnosti AMD. Například procesor Athlon 2500+ neznamená rychlost procesoru 2,5Ghz jak by se mohlo zdát. Toto číslo udává že procesor je ve výpočetní rychlosti totožný se srovnatelným procesorem s frekvencí 2,5Ghz od společnosti Intel. Skutečná frekvence pak zpravidla bývá menší. Tento způsob značení může být vzhledem k metodikám měření zavádějící a společnost AMD se kvůli němu stává terčem kritiky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny