Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový Smartphone - poradíte mi?

Dobrý den,
potřeboval bych poradit s výběrem nového smartphonu. Měl jsem GSmart Mika M2, neměl jsem ho ani rok a už byl 2x v opravně (nakonec jsem dostal zpět peníze). Teď bych si chtěl koupit něco lepšího a hlavně ne tak poruchového. Telefon bych nejvíce používal na hudbu (u Mika M2 byl zvuk ze sluchátek velmi tichý, musel jsem dávat hlasitost skoro na plno - problém se sluchátky nebyl), na aplikace/hry a surfování po internetu/youtube + občasné focení. Přemýšlel jsem o LG G Flex 2, ale teď jsem četl recenze, že se velmi zahřívá - s tím je spojeno snižování jasu obrazovky, žluté fleky na obrazovce a rznění obrazu. Dále jsem koukal na LG G3,ale nevím co si o něm mám myslet (má "jenom" 4 jádra). Na závěr bych měl otázku, koukal jsem,že některé telefony mají ovládací tlačítka v displeji. Moje otázka zní, když se uvádí velikost displeje 5´ jde o velikost včetně tlačítek na displeji?
Děkuji za Váš čas a přeji hezký den

Maximální rozpočet: 8000,- Kč (+- 1000,-)

Místo nákupu: Praha

Předpokládané využití zařízení: poslouchání hudby (sluchátka), hry/aplikace, surfování na internetu/youtube, příležitostné focení

Požadavek na značku: asi spíše Tradiční značka (kvůli poruchovosti)

Mnou navrhované modely: LG G Flex2 (příznivá cena, ale četl jsem,že se příliš zahřívá - další související probl.), Sony Xperia Z3 compact

Vlastnosti displeje: 5" , kvalitní rozlišení (nevím přesně kolik)

Výkon: RAM +2GB, CPU 2 GHz, GPU netuším

Interní paměť: 16 GB a více

Slot pro paměťovou kartu: ANO

Audio: hlavně kvalitní zvuk při výstupu ze sluchátek

Komunikace: LTE asi

Fotoaparát: 13 Mpix, obstojné čočky a kvalita fotek

Odolnost telefonu: normální, nic extra

Senzory: nerozhoduje

Ostatní požadavky: určitě by potěšila dobrá situovanost tlačítek pro ovládání hlasitosti (u LG G Flex se mi moc nelíbí), Výkon baterie asi 3000 mAh - aby to vydrželo alespoň 3/4 dne při např. hraní/surfování na internetu, funkce split screen se mi také líbí

Předmět Autor Datum
S tlacitkama hlasitosti vzadu jednoznacne LG G Flex 2 (Snapdragon 810 - ultimatni vykon, ale ano ber…
RedMaX 18.11.2015 16:53
RedMaX
Souhlasím s tou G3 od LG či bych se možná podíval po serii Samsung Galaxy S4 či S5
Wariss 18.11.2015 17:06
Wariss
Lg G3 je dobra volba,ctyrjadro o taktu 2,5 je vykonu aym az.Osmijadro prakticky nevyuzijes,to je jen… poslední
Thaeek 18.11.2015 19:08
Thaeek

S tlacitkama hlasitosti vzadu jednoznacne LG G Flex 2 (Snapdragon 810 - ultimatni vykon, ale ano bere vic energie, takze zrout baterky a vic se zahriva, vetsi ztratove teplo) nebo LG G3 (Snapdragon 801 - vykon na vetsinu veci naprosto staci, naopak ma ho na rozdavani).

Pokud jsi stejne jako ja odpurce tlacitek hlasitosti vzadu hlavne kvuli foceni v mem pripade, potom Samsung Galaxy S4 i9506 (Snapdragon 800 - vykon jen o malo nizsi nez u 801) nebo Samsung Galaxy S5 (Snapdragon 801) nebo Samsung Galaxy S5 Neo (Exynos 7580 - vykon cca. na urovni Snapdragonu 800).

Problemem je, ze ze spickovych founu se do tebou pozadovane ceny vlezes jen u tech LG a SGS4 i9506, jinak bych ti navrhl i Asus Zenfone 2 ML551, ale i ten je drazsi.

Sony Xperia Z3 neber, to uz je snad lepsi vzit Huawei Ascend P8 (sakra taky koukam, ze je pres cenu). :-/

Lg G3 je dobra volba,ctyrjadro o taktu 2,5 je vykonu aym az.Osmijadro prakticky nevyuzijes,to je jen marketingovy tah,to proto aby se kazdy mohl chlubit.Vlastnim G3 tyden,ano celkem zere baterku,ale staci si pohrat s nastavenim a naroky jsou,jako kazdy druhy tel.Pokud chces honit ego,zkus zenfone 2 se 4gb ram,nebo zenfone 2 selfie,osmijadro,slusna baterka,laserovy autofocus(ma i G3).Predni 13mb fotak,dnbre vyladeny system s lolypopem 5.01.Graficky cip Power,coz neni lepsi nez adreno v G3,ale na dnesni hry to staci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru