Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mobil do 10.000,-Kč

Ahoj,
včera mi spadnul můj stávající mobil na zem a spadl tak blbě, že rupnul display. A proto bych si rád koupil nějakou náhradu. CCa 4 roky jsem měl Samsung Galaxy S3 a byl jsem s ním spokojený, ale nový display stojí okolo 2.500,-Kč - to mě přijde docela dost za display na starý mobil + mobil měl v poslední době problémy s dobíjením baterie.

Od mobilu očekávám :
1.) Zavolat
2.) Poslat SMS
3.) Vyfotit
4.) Nějaký ten internet - mám paušál, kde by měl být i LTE internet.
5.) Display maximálně 5" - více je nepraktické (alespoň pro mě).

Cena do 10.000,-Kč + nechci Windows Phone - mám k tomu spíše negativní vztah.

Co už jsem se tak poohlížel, docela do oka mi padl Lenovo Vibe S1 - máte někdo s ním zkušenosti ? Prej se poslední dobou mobily od Lenova sypou, tak nevím (slyšel jsem).

Dále musí mít mobil pořádný kryt, nejlépe kryt po stranách + přes display - mobil funguje napůl jako pracovní, takže by měl něco vydržet.

Díky za návrhy :beer:

Předmět Autor Datum
4 roky jsem měl Samsung Galaxy S3 a byl jsem s ním spokojený Tak nevim co resis. Dále musí mít mob…
RedMaX 21.11.2015 19:43
RedMaX
Lepší než folie je ochranné sklo.
radce8888 21.11.2015 19:50
radce8888
Já tomu silikonovýmu moc nevěřím, raději bych něco "odolnějšího". Na tý S3ce jsem měl podobný : http…
antibalda 21.11.2015 19:52
antibalda
Tak ale to snad nesouvisi se smartphonem. Proste pouzdro, existujou ruzne pouzdra, existujou ruzne f…
RedMaX 21.11.2015 22:50
RedMaX
Ten "převis" krytu přes displej bych třeba u mé G3 uvítal. Hlavně když položím mobil displejem na st…
Satyr 21.11.2015 21:38
Satyr
Nemusíš nutně odcházet k jiné značce za desítku koupíš S5 Neo. Pohlídej si, aby budoucí tlf měl všec…
TNT 21.11.2015 21:46
TNT
To mas sice pravdu a vyhoda S5 (Neo taky), ze konstrukce je takova robustnejsi oproti S4, navic zakl… poslední
RedMaX 21.11.2015 23:09
RedMaX

4 roky jsem měl Samsung Galaxy S3 a byl jsem s ním spokojený

Tak nevim co resis.

Dále musí mít mobil pořádný kryt, nejlépe kryt po stranách

Silikonove pouzdro, je to neesteticky, ale pokud ti mobil pada tak prakticky.

+ přes display

Co??? Jako kazdej mobil, kdyz chramstne nekam na hranu displejem, tak se udela pavouk, zapomen, ze by te cokoli zachranilo, nekdo si nalepuje folii, pry to pomaha pri padu, ja myslim, ze spis placebo, ze se tomuto vericimu pak tolik neklepou ruce pri telefonovani mobilem za desitku. :-D

Tak ale to snad nesouvisi se smartphonem. Proste pouzdro, existujou ruzne pouzdra, existujou ruzne folie (ruzne odolne), dokonce i ty kryci skla, to je potom uz jenom jak to konkretne resit.
Ja treba jsem si vyrobil na mobil vlastni kozene pouzdro, jenom proste do nej mobil zeshora dolu zasunu a je to. Pouzdro ma jako svrchni tvrdou kuzi, vevnitr je podsivka z jemne latky a uvnitr toho jsou z obou stran takove mekcene desticky z PVC, neni to nijak objemny, takze do kapsy se to stale vejde a na druhou stranu dostatecne odolne proti vsemu. Takova pozdra se daji samozrejme i koupit, ale jsou obvykle drazsi, to byl duvod proc jsem si to radsi vyrobil sam.
Druha vec je, aby mi nevypadnul z ruky pri pouzivani, kdyz neni v pouzdre, zatim se tak nikdy nestalo, samozrejme pokud si v tomhle neveris, tak myslim, ze vhodna volba je opravdu to silikonove pouzdro plus nejaka kryci folie nebo sklo.

Nemusíš nutně odcházet k jiné značce za desítku koupíš S5 Neo.
Pohlídej si, aby budoucí tlf měl všechny frekvence LTE - 800/900/1800/2100 :-) není nic horšího než zjistit, že v dané lokalitě je konkrétní frekvence a telefon ji nezpracuje

To mas sice pravdu a vyhoda S5 (Neo taky), ze konstrukce je takova robustnejsi oproti S4, navic zakladni stupen vodeodolnosti a prachuvzdornosti u vsech typu S5. Konkretne ale S5 Neo je o neco hur vybavenejsi (snimac vlhkosti a teploty) nez S4 i9506 a take vykonove je mozna i malinko horsi nebo stejny. Tim nerikam, ze o nem nemuze uvazovat, ale preci jen zbytecne vydani penez navic oproti S4 i9506, takze jen pokud oceni robustnejsi provedeni a vodeodolnost. Dalsi nevyhoda, ze je vicemene ignorovan komunitou, takze zadne custom ROM apod. Ja bych se teda spis priklanel poridit sedivku klasickou S5, kterou udela mirne nad desitku nebo teda pritlacit finance na CZ distribuci S5, mysli-li si tazatel, ze je to nejaka vyhoda. Anebo potom tu S4 i9506.

---

Jinak abych zase jen nenadrzoval premiovemu Samsungu, tak dalsi realna moznost je LG G3 a Asus Zenfone 2 ML551. Doporucuji tazateli se az tak nedivat na to kolikapalcovy je displej, ale radeji si vygooglit rozmery telefonu, na mobilmanii maji katalog. Ono totiz typicky treba Huawei se jeho palcovyma rameckama okolo displeje je pak ten telefon o pulku vetsi nez treba to LG, ktere se snazi o minimalisticky ramecek. Nicmene ja preferuju jednoznacne Samsung kvuli tlacitkum hlasitosti z boku, tlacitky se totiz da v nekterych aplikacich fotit a je to uplne o necem jinym nez to tlacitko hlasitosti na zadech pristroje, tim moc fotit nejde. Samozrejme Sony Xperie maji hardwarovou spoust fotoaparatu, coz je vubec nejlepsi, ale to je bohuzel jedinna vyhoda, jinak zaostavaji. To Lenovo Vibe S1 ani nekomentuji, ono nebude spatny, ale smartphone stredni tridy za cenu rok starych TOP modelu, jako mi prijde, ze Lenovo tu cenu malinko prestrelilo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru