Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Remote managment Zyxel cez layer2

Stala sa mi taka nemila vec, dnes odchadzam na tyzden do Bruselu a vcera ma napadla uzasna vec, ze premigrujem jeden kamerovy system na VLAN remotne.
Sazmorejme som spravil nejaku blbost lebo som stratil spojenie so switchom a tym padom aj so siestimi kamerami stojacimi za nim. Zaujimave je, ze podla toho, co si myslim, ze som spravil by mi to malo ist, ale asi je tam nejaky preklep.
Co som urobil.
Nastavil som si VLAN 10 na Mikrotiku a priradil k portu, kde je pripojeny switch (zyxel gs2220), Nastavil IP, spustil dhcp server na VLAN rozhrani.
Na switchi som si vytvoril druhu VLAN (prva je defaultne oznacena ako 1 uz priamo v tovarenskych nastaveniach), oznacil som ju cislom 10 a otagoval kazdy z nich. Pre istotu som si priradil dalsiu IP adresu z rozsahu Vlan 10 na manazment a nasledne na to oznacil vsetky porty ako Vlan10, co bola chyba, pretoze 10 port (ako uplink) mal zostat priradeny pod Vlan1 (tam sa netaguje).
Samzorejme nasledne na to som stratil spojenie so switchom, co je logicke vzhladom na to, ze port10 som priradil Vlan10. Problem je, ze switch mi neodpoveda ani na nahradnej ip adrese z rozsahu Vlan10 hoci by podla mna mal pocuvat.
Stacilo by mi resetnut switch, pretoze nastavenie nie su ulozene a po restarte bude ako predtym, co nakoniec asi aj urobim, ale problem je, ze sa tak udeje az v pondelok, ked pride do prace IT manazer, co ma kluce od racku a vie, co ma robit.
Da sa so Zyxelom nadviazat spojenie cez layer2 a pripadne ho manazovat ako to ide pri Mt napriklad? Pripadne, kde som spravil chybu a preco nejde manazment aspon cez zaloznu ip adresu?
Povodny rozsah je 192.168.2.0/24, kde ma zyxel 56 ip, VLAN 10 rozsah je 192.168.10.0/24, kde ma 2 ip. Nepomohlo ani vypnutie vlan10 na MT, ani oznacenie tagu ako servis.
Podla mojej logiky by switch mal komunikovat aspon cez rozsah 192.168.10.0/24.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru