Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Fujitsu Siemens LifeBook E8310 Přehřívání cpu

Ahoj mám ntb Fujitsu.Po delší době požívání jsem si všiml hlasitého chlazení cpu a v programu HWMonitor32 byly teploty cpu okolo 70 stupnů při zátěži.Po nastavení cpu v biosu na silent se nic nezměnilo.Myslím že to je heatpipe trubičkou asi je už bez media.Ani přepastování nepomohlo.Nový chladič jsem na internetu nenašel.

Díky za help

Předmět Autor Datum
cpu v biose nijak nenastasvujes, nastavuje jeho vetrak keby bola heatpipe bez media, tak by sa musel…
shiro 23.11.2015 09:08
shiro
Pred prepastovanim byl ventilator plnej prachu a pasta byla ztvrdla.Po vycisteni ventilatoru a prepa…
The_Wolf_64 23.11.2015 15:25
The_Wolf_64
Prohledl jsem chladič a pasta je nanesena dobře.Zkoušel jsem sundat klávesníci aby cpu fan mohl nasá… poslední
The_Wolf_64 27.11.2015 06:39
The_Wolf_64

cpu v biose nijak nenastasvujes, nastavuje jeho vetrak
keby bola heatpipe bez media, tak by sa musela roztrhnut, ab to medium mohlo uniknut, co pochybujem ze sa stalo. A aj keby sa stalo, mozes kupovat novy chladic, pretoze to znova nenaplnis. To nieje chladnicka.

Najskor si ro zle prepastoval, alebo to nemas spravne vycistene a prehrieva sa to.

Pred prepastovanim byl ventilator plnej prachu a pasta byla ztvrdla.Po vycisteni ventilatoru a prepastovani teploty klesly o 5stupnu.Kdyz sleduju videa na YT nebo hraju hry tak z cpu chladice fouka neuveritelne horkej vzduch.Prepastoval jsem vic nez 10 cpu a vzdy to snizilo teplotu o 10-12stupnu.A pasty je tam primerene.

Prohledl jsem chladič a pasta je nanesena dobře.Zkoušel jsem sundat klávesníci aby cpu fan mohl nasávat vzduch lépe a teploty byly okolo 55C což je o 10C meně než před tím.Taky jsem rotočil vetráček rukou a vermi rychle se zastavil myslim že by potřeboval promazat vazelínou a sundat rotor a vyčistit od prachu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru