Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční dedikovaná grafická karta v notebooku Dell Inspiron 7537

Ahoj

Nechápu jak je to možné, ale v notebooku Dell Inspiron 15 7537 (Win 8.1 64bit, 16gb ram, i7, NVIDIA GT750M) nefunguje asi správně grafika (ta NVIDIA). Dřív si NVIDIA control panel nepamatoval nastavení aplikací (ani když sem to pouštěl jako správce, nebo vypnul kompletně UAC), tak sem přeinstaloval ovladač (stáhl jsem ho z webu NVIDIE), od té doby se nastavení ukládá ale pořád mám pocit že to nefunguje správně. Např. hra Fallout 4 detekovala v nastavení Intel HD Graphic. Co ale bylo zajímavější, bylo to, co se stalo, když sem ve správci zařízení zakázal integrovanou grafiku a nechal pouze Nvidii. Potom hra detekovala jen "Microsoft Basic Render Driver". Ale co je hlavní - nefunguje NVIDIA Control panel - píše to, "nyní nepoužíváte žádný displej připojený k NVIDIA GPU". A např. program Blender přestane grafiku také vidět v nastavení.

Prostě všechno funguje tak, že když ve správci zařízení zakážu integrovanou grafiku Intel, tak přestane fungovat NVIDIE (a to i přes to, že je povolená). V BIOSU jsem bohužel žádné nastavení grafiky nenašel.

Ve vlastnostech nastavení je u Intelu napsáno Sběrnice PCI 0, zařízení 2, funkce 0, a u NVIDIE Sběrnice PCI 4, zařízení 0, funkce 0.


Najde se tu prosím někdo, kdo alespoň tuší v čem by mohl být problém?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny