Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samovoľné vypínanie USB portov!

Dobrý deň,

mám vážny problém s mojím PC. Možno nie je až tak vážny ale deje sa mi to čím ďalej tým častejšie. Práve preto píšem aj sem aby som sa poradil čo by to mohlo byť.

Problém je v tom že počas toho ako som na PC sa mi samovoľne vypínajú USB 2.0 (píšem USB 2.0 preto lebo 3.0 mi fungujú a nezaregistroval som že by sa vypínali). Zaujímave je to, že aj klávesnica aj myš svieti ale nefunguje (čiže šťava cez to ide). Niekedy pomáhalo že som USB vytiahol a dal znova dnu ale teraz už nepomáha ani to a posledná možnosť je reštartovať PC. Skúšal som aj drivery, updaty a kadečo softverové. Bojím sa, že by to mohol byť odpálený hardver.

Máte nejaké zaujímave nápady ako by sa to dalo opraviť popripade čo by to mohlo spôsobovať ? Ak sú ešte nejaké otázky ohľadom PC alebo podobne, pýtajte sa.

PS: Všimol som si ešte jednu zaujímavú vec. Väčšinou sa to stane keď niečo hrám. Napríklad H1Z1 a som už v TOP 10 a zrazu sa mi v strede lúky vypnú USB a nefunguje ani myš ani klávesnica. To naserie nie ? :D

ŠPECIFIKÁCIE PC
CPU: Intel i5 2500K s taktom na 4GHz
GPU: nVidia GeForce GTX 960 4G
MB: Gigabyte Z68X-UD3H-B3
RAM: Kingston 2x4GB
SSD: Intel 180GB
PSU: 750W
OS: Windows 10 Home 64-bit

Dopredu ďakujem ochotným ľuďom za pomoc a rady ;)

Předmět Autor Datum
Nabootovat live CD Ubuntu a hrat si s tim, abys zjistil, zda je to opravdu chyba hardwaru, pokud to…
Redmarx N 09.12.2015 09:56
Redmarx N
Mám urobenú čisto novú inštaláciu Windowsu asi tak dva týždne dozadu, ale robí mi to samozrejme už d…
samuel.j 09.12.2015 10:00
samuel.j
Zkus ve správci zařízení zakázat vypínání USB [http://pc.poradna.net/file/view/24452-vystrizek-pn g]
kravitch 09.12.2015 09:59
kravitch
To som teda vážne neskúšal. Idem to hneď skúsiť a večer budem testovať. Ďakujem poslední
samuel.j 09.12.2015 10:00
samuel.j

Nabootovat live CD Ubuntu a hrat si s tim, abys zjistil, zda je to opravdu chyba hardwaru, pokud to delat nebude, tak asi nejrychlejsi cista instalace Windows nanovo.
Jestli to udela i v tom Ubuntu, tak si zkus od nekoho pujcit zdroj, takhle na prvni nastrel to vypada, ze by mohl byt problem ve zdroji, ale neni to stoprocentni, takze radeji nejdriv pujcit nez si pujdes koupit novy.

Mám urobenú čisto novú inštaláciu Windowsu asi tak dva týždne dozadu, ale robí mi to samozrejme už dlhšie. Reinštaloval som to hlavne kvôli tomu ale očividne nepomohlo. Mohol by som skúsiť nabootovať ale ako som hovoil zatiaľ čisto vo windowse sa mi to ešte nestalo.

Zdroj už má asi 4 roky čiže možné by to bolo, ale nedialo by sa to aj pri bežnej práci ? Nie len pri hraní ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru