Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Starší počítač nenaběhne - nějaké další tipy?

Zdravím Vás, nedávno mi byl půjčen PC od jedné starší babičky, která ho už půl roku nemůže zapnout (brzo teda). Opravdu nic, ani větráky se nepootočí, jediné co, tak svítí jakási LEDka na základovce. Dám tu menší seznam co všechno už jsem zkoušel:
- Odpojit a znovu zapojit napájení, kompletně všechny dráty co vedou ze zdroje
- Zkusit zdroj naprázdno spojením zeleného a černého drátu: zdroj se v pohodě rozjel a na každé větvi bylo cca odpovídající napětí, rozdíl jenom v desetinkách... Ovšem co mě trochu zaráží je to, že když jsem měl zapojeno napájení mechaniky, tak zdroj po najetí chvilku pištěl a pak to přestalo. Ale když jsem zmáčkl, aby se mechanika vysunula/zasunula, tak to zase začalo pištět, takže mě napadá zdroj.
- Proměřit tlačítko, jednoduše jsem vytáhnul konektor ze základovky a zapojil si na to obvůdek s LEDkou a baterkou. Tlačítko zdá se funguje.
- zkusil jsem vypojit konektor od resetu, ale bez účinku

Zatím jsem v koncích. Čim dál tím víc si říkám, že to vypadá na desku. Zítra ještě zkusím vyměnit zdroj, třeba to tenhle neutáhne při zátěži (i když dost nepravděpodobné) a nebo zkrátka smutně řeknu: Má to za sebou...

Rád bych věděl jestli nemáte nějaké další tipy, protože už jsem zkusil vše, co mě tak napadlo. Počítač je z roku raz, dva, tři, ale té paní to prý stačí a nechce zbytečně vyhazovat peníze za nový. Nerad bych jí ale říkal, že jediné co pro ni můžu udělat je zálohovat data z disku... Takže jestli máte něco dalšího, čím by to mohlo být, tak šup s tím sem. Předem díky za tipy :-)

Předmět Autor Datum
Odpověděl sis sám jako první zdroj nebo MB.:-)
sambilionk 09.12.2015 22:35
sambilionk
Tie tvoje pokusy to je skor zabijanie casu :) Zdroj sa nezapne - ako prve je podozrenie na skrat nie…
MM.. 09.12.2015 22:40
MM..
Jo jo já vím, že je to zabíjení času, ale tak když člověk nemá co jiného na práci ;) Takže zkusit ro…
ProstěJá 10.12.2015 14:58
ProstěJá
http://www.servispckupka.cz/jak_opravit_pocitac.ph p
Karel04 10.12.2015 15:09
Karel04
Takže vyřešeno... Jak jsem předpokládal, tak byl to zdroj, ale alespoň můžu klidně spát, protože jse… poslední
ProstěJá 10.12.2015 20:29
ProstěJá

Tie tvoje pokusy to je skor zabijanie casu :)
Zdroj sa nezapne - ako prve je podozrenie na skrat niekde, t.j. odpojim uplne vsetko od zdroja, necham len zakl.dosku nic viac. Odpojim uplne vsetko aj od kejsu z dosky (aj USB a proste vsetko), tam moze byt tiez skrat (napr. na 5V), zapnem to spojenim PWR pinov na doske niecim kovovym (srubovak apod), tym aj overim ze ci chyba nebola v powerbuttone.
A aj z dosky povytahovat vsetky karty (skrat moze byt aj v grafike apod) a samozrejme odpojit od zdroja aj tu grafiku.
Ked sa nerobehne ani samotna doska+CPU+RAM, tak je vadne nieco z tych 3 veci. (zdroj sa overuje tak ze skusis iny na test, napr. z ineho PC sa to prepoji na test)
P.S. a ked nepomoze iny zdroj tak potom je to doska, ptz CPU je za menicmi a nemoze priamo skratovat zdroj :)

Takže vyřešeno... Jak jsem předpokládal, tak byl to zdroj, ale alespoň můžu klidně spát, protože jsem zkontroloval víc než bylo potřeba, tak aspoň to je větší záruka ;) Ale i tak díky za rady a za snahu, jsem rád, že jsou lidi, co jsou ochotni poradit ;) Díky a snad zase někdy ;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru